www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


ABD NİN TARAFI BELLİ TÜRKİYE NE TARAFTA


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın "Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG ile mi berabersiniz?´´ çıkışına,ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby hafta içinde yaptığı açıklamada cevap verdi; "Biz, PYD´yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz"

ABD Başkanı Barack Obama´nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi BrettMcGurk´ünKobani´yi ziyareti de Türkiye´ye verilmiş anlamlı bir mesajdır.

 

12 10.2013´te CNN International, ABD´nin, PYD´nin bir kolu olan YPG kontrolündeki Haseki´ye, 50 ton silah yardımı yaptığını duyurmuştu. Ertesi sabah ABD Savunma Bakanlığı´nın üst düzey bir yetkilisi iddiaları doğruladı. Bakanlık sözcüsü, ABD ordusuna aitC-17 kargo uçaklarının, 11.10.2015 Pazar günü, 112 paketten oluşan 50 ton cephaneyi Suriye´de YPG´nin kontrolünde olan Haseke bölgesine havadan attığını duyurdu. Silahları taşıyan uçakların İncirlik´ten havalandığı öne sürüldü. Eskortluk yapan savaş uçaklarının uçuş mesafesi dikkate alındığında bu iddia ağırlık kazanıyor.

 

      ABD tarafını belli etmiş.Türkiye´nin tarafı belli değil.Türkiye  belirsiz bir şekilde bir oraya, bir buraya.ABD´nin 50 yıllık, 100 yıllık planları var.Adım adım uyguluyorlar.1992 yılında Rahmetli Erbakan´ın konuşmalarını hiç dinlemediniz mi?Dinlemediniz se şimdi videodan dinleyebilirsiniz.Google´a1992 Erbakan yazdığınızda video karşınıza çıkıyor.Ayrıca daha 2003 yılında Suriye´yi işgal edecekler demiş.Bu videoda var.Daha o günlerde haber vermiş.Siz 20 yıl sonra hala anlamadınız ise ne diyelim.Yolumuz Erbakan´ın yolu demekle olmuyor.

 

      İktidar şikayet makamı değildir.İcraat makamıdır.Gereğini yapın.Tribünlere oynuyorsunuz.İncirlik´i kapatın.2004 yılında6 havalimanı, 7 denizlimanımızı ABD´ye tahsis eden tebliği Resmi Gazete´den alıntı yaptım. www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2004/09/20040901.htm

Dışişleri Bakanlığından:ABD´ne Ait Destek Hamulesinin İthal/İhraç ve Ülke İçi Nakil ve Tevziine Dair Tebliğ 

Madde 1 - Amerika Birleşik Devletleri Makamları tarafından Türkiye´ye ithal ve buradan ihraç olunacak askeri malzeme, teçhizat, ikmal maddeleri ve eşyalarının (bundan sonra ?Destek Hamulesi? diye anılacaktır) giriş/çıkış ve ülke içi nakil işlemlerinin yürütülmesinde aşağıdaki usuller uygulanacaktır.

Madde 3 - ABD gemi ve uçakları ile Türkiye´ye getirilecek ve buradan götürülecek destek hamulesinin giriş ve çıkışı aşağıdaki deniz ve hava limanlarından yapılacaktır.

a) Deniz Limanları:

1) İstanbul

2) İzmir

3) İskenderun

4) Yumurtalık

5) Antalya

6) Aksaz/Karaağaç

7) Ağalar (sadece mühimmat için)

b) Hava Limanları:

1) Esenboğa (Ankara)

2) Atatürk (İstanbul)

3) Çiğli (İzmir)

4) İncirlik (Adana)

5) Antalya

6) Aksaz/Dalaman (Muğla)

c) Antalya ve Aksaz/Dalaman havaalanlarını, ABD Deniz Kuvvetlerine mensup gemilerin Antalya ve Aksaz /Karaağaç Limanlarını ziyaretleri ile irtibatlı olarak, sadece bu gemilerin destek uçaklarınca kullanılmasına izin verilebilir.

       Bu tebliği iptal edin, İncirlik´i kapatın.Rahmetli Erbakan 1997´de Çekiç Güç´ü gönderdi.Terörün beli kırıldı.1997-2003 yılları arasında şehid gelmedi.2004 yılında bu tebliğ ile birlikte yeniden palazlandı. Görünen köy kılavuz istemez.Terörün destekçisi ABD´dir.