www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


ABD ZİYARETİNİ İPTAL EDİN

Seçimlerden sonra İktidarın normalleşme adımlarına hep birlikte şahit oluyoruz. Seçimlerde seçmeni etkilemek adına kavgaya tutuştuğu, kavga ediyor görüntüsü verdiği ülkelerle ilişkileri normal seviyesine çekmeye devam ediyor.Ermenistan, İsrail ile


Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti´nin Lozan ile çizilen sınırlarını dünyada kabul etmeyen iki ülkenin İsrail ve ABD olduğunu belirtmek isterim. Türkiye´nin müttefiki olan bu iki ülke halen Türkiye Cumhuriyeti´nin mevcut sınırlarını tanımamış durumdalar.

ABD´de yönetime kim gelirse gelsin, Derin devlet politikası asla değişmez.Maalesef bir çok saf Müslüman, Hüseyin Barak OBAMA´nın seçilmesi için hatimler indirdiler, Fetih Suresi okudular, daha sonra OBAMA´ya lanet okudular.Bu kadar basiretsizlik olmaz.                                                                                  Şimdi Trump yönetiminde ABD ile ilişkilerimiz ne olacak.Bunu bilebilmek için kahin olmaya gerek yok.

ABD´nin 100 yıllık planları tıkır tıkır işliyor.Türkiye´nin ise 10 yıllık değil, 10 günlük planı yok.

Kuzey Irak´taki kırmızı çizgilerimizin hepsini kendi ellerimizle sildik.Şimdi Suriye´de aynı olayları yaşıyoruz. Suriye´de PYD-YPG öncülüğünde bir devlet kuruluyor.

 Genelkurrmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın´ın bizzat ABD´ye giderek terör endişelerini iletmesinin hemen ardından? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ´ın ABD´de bulunduğu bir sırada ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ABD ziyaretine sayılı günler kala YPG´ye ağır silah yardımının açıklanması namlunun Türkiye´ye doğrultulması anlamına geliyor.

ABD aynı çizgisini koruyor.Yönetime kim gelirse gelsin, Türkiye´yi arkadan hançerlemeye devam ediyor.

Türkiye´de iktidar, maalesef ABD´ye mahkum durumda.Çünkü alternatifleri kendi elleriyle çürütmüş durumda.

17.02.2016 tarihinde bu gazetede yazmış olduğum ?ABD´nin tarafı belli, Türkiye ne tarafta? başlıklı yazımdan bölüm aktarmak istiyorum.

?Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın "Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG ile mi berabersiniz?´´ çıkışına,ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby hafta içinde yaptığı açıklamada cevap verdi; "Biz, PYD´yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz 12 10.2013´te CNN International, ABD´nin, PYD´nin bir kolu olan YPG kontrolündeki Haseki´ye, 50 ton silah yardımı yaptığını duyurmuştu. Ertesi sabah ABD Savunma Bakanlığı´nın üst düzey bir yetkilisi iddiaları doğruladı. Bakanlık sözcüsü, ABD ordusuna aitC-17 kargo uçaklarının, 11.10.2015 Pazar günü, 112 paketten oluşan 50 ton cephaneyi Suriye´de YPG´nin kontrolünde olan Haseke bölgesine havadan attığını duyurdu. Silahları taşıyan uçakların İncirlik´ten havalandığı öne sürüldü. Eskortluk yapan savaş uçaklarının uçuş mesafesi dikkate alındığında bu iddia ağırlık kazanıyor.                          

 ABD tarafını belli etmiş.Türkiye´nin tarafı belli değil.Türkiye  belirsiz bir şekilde bir oraya, bir buraya.ABD´nin 50 yıllık, 100 yıllık planları var.Adım adım uyguluyorlar.1992 yılında Rahmetli Erbakan´ın konuşmalarını hiç dinlemediniz mi?Dinlemediniz se şimdi videodan dinleyebilirsiniz.Google´a1992 Erbakan yazdığınızda video karşınıza çıkıyor.Ayrıca daha 2003 yılında Suriye´yi işgal edecekler demiş.Bu videoda var.Daha o günlerde haber vermiş.Siz 20 yıl sonra hala anlamadınız ise ne diyelim.Yolumuz Erbakan´ın yolu demekle olmuyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ABD ziyareti öncesinde, şu ifadelerimle tarihe not düşmek istiyorum.

1-?Gavurdan dost, domuzdan post olmaz? atasözümüzü hatırlatmak istiyorum. Güvenlik konseptini lütfen tekrar gözden geçirin. ABD ile müttefik olmaktan vazgeçin.

2-Yıllardır ihmal ettiğiniz D-8 ittifakını tekrar canlandırın. Türkiye´nin 2003 yılından beri D-8´lere olan aidatlarını ödeyin ve taahhütlerinizi yerine getirin. D-8 Dönem Başkanlığı´nı üstlenmekten neden kaçıyorsunuz?

3-Düşmanlarımızı dost görmekten ve dost göstermekten vazgeçin. Gelecek nesillerin vebalini ödeyemezsiniz.

4-Dışişleri Tebliği ile 2004 yılında ABD´ye tahsis ettiğiniz 6 Havalimanı+ 7 Deniz Limanı tebliğini geri çekin.

5-İncirlik Üssünü, ve Türkiye´deki ABD üslerini kapatın.

6-Suriye´de Esad ile direkt görüşmelere başlayın.Tek ve bütün, parçalanmamış bir Suriye isteğinizi açıklayın.

7-İRAN-SURİYE-TÜRKİYE  üçlü ittifak zirvesini siz organize edin ve deklare edin.

8-BOP Eş Başkanlığı görevini hemen bırakınız.

9-PYD ve YPG´ye açıktan ağır silah yardımı kararı alan ABD´ye 16.05.2017´de yapacağınız  ziyareti İPTAL edin.TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILIN.

Sadece ziyareti iptal etmeniz halinde, ABD attğı yanlış adımdan vazgeçecektir. Diplomasi bunu gerektirir.

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, bizimle savaşmaya gelen ABD 6. Filosu, Rahmetli Erbakan´ın ?300 Pilot Subayı ile yaptığı toplantıda  -Sizden ABD Filosu´na Kamikaze dalışı yapacak 6 cesur pilot istiyorum. Talebi üzerine 300 pilot subayımız göreve talip olduğunu bildirmiş.Bunu haber alan ABD 6. Filosu tornistan yapıp geri çekilmişti..

Aynı Şahlanışı sizden talep ediyorum. Gelin bu ziyareti İPTAL edin.