www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ADEM ABİ BENDEN SÖYLEMESİ

ADEM ABİ BENDEN SÖYLEMESİ


14 Aralıkta yapılacak kongrede AK Parti İlçe Başkan Adayının Adem Demirel olması teşkilat mensuplarına derin bir nefes aldırdı. Zira parti içerisinde yaşanan kutuplaşmadan herkes rahatsızdı ve bir an önce sona ermesini istiyordu.

2011 genel seçimlerinde başlayan bu kutuplaşma o gün bugündür sıcaklığını hiç kaybetmedi. Ne Milletvekili Hüseyin Şahin cephesinden, ne de Belediye Başkanı Alinur Aktaş cephesinden buzların erimesi için bir geri adım atılmadı.

AK Parti İlçe başkan adayı şayet Adem Demirel dışında bir başkası olsaydı, yönetim listesi oluşturulurken çok ciddi sıkıntılar yaşanacaktı.

Peki Adem Demirel nasıl bir yönetim listesi oluşturacak. İl başkanı Cemalettin Torun isim belirleme noktasında en yetkili kişinin ilçe başkanı olacağını söyledi. Elbette parti büyüklerinin ve parti dışı dinamiklerinde istişareleri dikkate alınacak, ama isim konusu tamamen ilçe başkanının inisiyatifinde olacak.

İl başkanının bu fermanı ile yola koyulacak olan Adem Demirel`in elinde şimdi çok önemli bir fırsat var. O da parti içerisindeki kutuplaşmayı bir an önce sonlandırmak. Hoş Şahin ve Aktaş`ı bu saatten sonra bir araya getirmek güç olur, ama her iki kutuptaki insanları özelliklede 2011 ve 2014 seçimleri sonrası parti dışında kalanların yeniden parti içerisinde görev alması sağlanmalıdır.

İsmi bir çırpıda aklıma gelenler Yavuz Uğurdağ, Hüseyin Babacan, Erhan Güven, Haluk Öziş, Metin Güleç, Ergün Çağlar, Murat Gültekin, İsmail Tarık Şimşek, Mehmet Akif Kılıç, Refika Kasapoğlu, Hakan Ünlüslan...

Bu arada ilçe başkan adayı Adem Demirel`e de bir kardeş nasihati yapmak istiyorum. 24 Kasım Pazartesi günü İl başkanı Cemalattin Torun,  İnegöl basınına verdiği demeçte, isim belirleme konusunda en yetkili kişinin ilçe başkanı Adem Demirel olduğunu ifade etmişti.

Adem Demirel`in yönetim listesi oluşturmada en yetkili isim olduğunu ifade eden il başkanı Torun aynı gün İnegöl basınına, Bursa Ankara yüksek hızlı tren hattının da İnegöl`e kayacağını söylemiş, fakat ertesi günü Bursa basınına verdiği demeçte, İnegöl lafını telaffuz etmediğini, bir bilgi kirliliğinin olduğunu ifade ederek, adeta kendi kendini yalanlamış.

Bu durumda Adem Demirel`in, isim belirleme konusunda en yetkili kişinin kendisinin olup olmadığını bir kez daha teyit ettirmesi gerekebilir.

 Bakarsınız il başkanı Cemalettin Torun, "Ben ilçe başkanı derken sizi kast etmedim, Bülent Temelli`yi kast ettim, yada hiç ilçe başkanı diye bir şey telaffuz etmedim. İnegöl basını her şeyi yanlış anlıyor" diyebilir.

Yani benden söylemesi...