www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AFFET BİZİ BİRACI BAŞKAN

AFFET BİZİ BİRACI BAŞKAN


30 Mart seçimlerinde yaşanmayan sert siyasi tartışmalar şimdilerde yaşanıyor. Sebebi 23 Nisan günü, İnegöl’de milli piyango özel çekiliş programının yapılacak olması.

 

Aslında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı eleştirmeye kimsenin hakkı yok! Zira yüzde 55 ile 3. kez belediye başkanı seçilmiş biri o.

 

Olur mu kardeşim konu çok hassas. Nasıl olurda dinen haram olan, kumar sayılan piyango, belediye ile işbirliği yaparak İnegöl’de organizasyon yapar. Kim diyor bunu, yüzde 5,5 oy almış bir parti, yani Saadet Partililer, Pehh kim takar sizi be. Siz oyunuz kadar konuşun bir kere…

 

“Hem milli piyango idaresi sizin sandığınız gibi bir kurum değil ki. Unuttunuz galiba o kurumun eski genel başkanı, büyük Alim Timurtaş Hocanın oğluydu. Hem o gece ile ilgili İnegöl Belediyesi’nin cebinden 1 lira dahi çıkmayacak, artı İnegöl’ün tanıtımı bedavaya yapılmış olacak” Yani ağaya beleş.

 

Yukarıdaki tırnak içerisindeki cümleler, Aktaş’ın milli piyango gecesine ilişkin savunması. Gerçekten tam bir hezeyan. Allah şaşırtmasın insanı.

 

Eğer Aktaş savunmasında haklı ise,  Bira festivali ile ünlenen Antalya’nın Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a çok haksızlık etmişim. Zira kendisini ulusal televizyonlarda ve gazetelerde alman sarışın Helga’larla kol kola girmiş, döne döne dans ederken görünce kötü konuşuyordum, adam meğer kendine göre haklıymış! Onun da amacı Antalya’nın tanıtımına katkı koymakmış!

 

Bir de şu var. CHP’li bir belediye başkanının bira festivali düzenlemesine kimse itiraz edemez, neden? Çünkü adam bir kere içkinin haram olduğuna inanmıyor. Ya da inansa bile içmekte bir beis görmüyor.  E o zaman memleketinin kalkınması ve tanıtımı için böyle bir festivali rahatlıkla düzenleyebilir. Ona oy veren insanlarda halinden memnunsa ve bu tür organizasyonlara ses çıkarmıyorsa

 

Ama gel gelelim,  30 Mart seçimlerinde CHP’nin elinden Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni alan AK Parti’li Menderes Türel’in ilk icraatı, bira festivalini iptal etmek oldu. Neden? İki sebebi olabilir. Ya inancı müsaade etmiyor, yada kendisine oy veren insanlara saygısından.

 

Peki bizim İnegöl Belediye başkanımız Alinur Aktaş’ın ilk icraatı ne oldu. Milli piyango ile işbirliği yaparak şarkılı türkülü bir gece düzenlemek.

 

Aslında çok şaşırmamak lazım. Zira Sayın Alinur Aktaş dindar biri olmasına karşın, hizmetlerini icra ederken İslami referans almıyor. Laik bir yönetim sergiliyor. Yani İnegöllülerin mutluluğu söz konusu ise, gerisi teferruat.

 

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl düzenlenen kurtuluş festivali, Mısır’da Mursi’nin iktidardan indirilmesine denk gelmişti. Türkiye ayağa kalkmış, Rabia işareti her yeri kuşatmıştı. Bende o psikoloji ile konserlerin iptal edilmesinin yakışık olacağını savunmuştum, ama tu kaka olduk.

 

Ama sonra ne oldu, şimdi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve ilk işi bira festivalini iptal ederek çok doğru bir iş yapan Menderes Türel, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla, konserlerin iptal edilmesine ilişkin genelge yayınladı ve konserlerin ikisi iptal edildi.

 

Şimdilerde ise milli piyango gecesi düzenlenecek ve kutlu doğum haftasına denk geliyor. Kainatın Efendisi, Ulu Önderimiz Hz. Muhammed’in doğum gününü kutlarken, O’na salatı selamlar getirilirken, O’na olan sevgimizi, bağlılığımızı ve yolundan gittiğimizi ispat etmeye çalışırken, diğer taraftan “kumar şeytan işi pisliktir” ayetine rağmen, bir takım bahanelerin arkasına saklanarak organizasyona imza atılacak. Yol yakınken iptal edilirse, sevgili başkanımız Alinur Aktaş, Allah için çok doğru bir iş yapmış olacak.