www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


AFRİN´DEN VARNA´YA


Ordumuzun Afrin operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Terör yuvalarını dağıtmak, terörü kaynağında yok etmek üzerine kurulu bu operasyon İnşaAllah başarı ile bu sonuca ulaşır.

ABD ve RUSYA Suriye´den tamamen çekilmedikçe, Türkiye Afrin´den çıkmamalıdır. Bunu deklare etmeden bölgenin desteğini almak mümkün değildir. Teröristleri temizledikten sonra çıkacağız söylemi yanlıştır. Bölge halkının kararsız kalmasına ve Türkiye´den uzak durmasına sebep olur.Bu söylem yerine Suriye´nin tamamında Hakimiyeti sağlayacak bir iktidar oluşmadan ve Dış Güçlerin tamamı Suriye´yi terk etmeden girdiğimiz yerlerden çıkmamamız gerekir.Sivrisinekleri öldürmekle nasıl bitiremezseniz, teröristleri de öldürmekle bitiremezsiniz.Dış güçler yeniden buraları teröristlerle doldurur.

İktidar en büyük yanlışı Afrin operasyonunu iç siyasete taşımakla yapıyor. Çünkü SAVAŞ çığırtkanlığı EKONOMİYİ durdurmuştur. Hatta daha uzaması halinde EKONOMİ kilitlenecektir.Yapılacak hiçbir müdahale ekonomiyi tekrar hareketlendiremez.ABD ve RUSYA krizden besleniyor.Onların ekonomileri ve özellikle SİLAH SANAYİLERİ bu savaştan besleniyor.Bölgeye uzak olmaları ve Operasyonun iç siyasetlerini fazla etkilememesi nedeniyle bu krizi uzatmak işlerine geliyor.İktidar çok acil olarak Operasyonu İç Siyasetten uzaklaştırmalıdır.Yoksa kendi ayağına kurşun sıkmaktadır.

Ekonomik durgunluğun artması halinde, kazandığı oy desteğini kaybetmeye başlayacaktır.

Yapılan operasyon yaklaşık 10.000 kişilik çapulcu sürüsüne karşı yapılmaktadır. Güneydoğu´da ne yapılmışsa bunun benzeri yapılmaktadır. Askeri açıdan başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ancak İktidar bu süreci maalesef başarılı bir şekilde yönetememektedir. Göreceksiniz İktidarın bu yanlış tutumu yüzünden, Operasyon olması gereken zamandan daha erken bitirilmek zorunda kalacaktır.

26.Mart. da Bulgaristan´ın VARNA şehrinde düzenlenecek, Avrupa Birliği (AB) -Türkiye zirvesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´da katılacak. AB yetkililerine göre zirvenin Brüksel yerine Varna´da düzenlenmesinin nedeni Avrupa tarafının buluşmayı ?düşük profilli tutmak? istemesi. AB liderleri,Türkiye ile ilişkilerdeki gerilimden duydukları rahatsızlık nedeniyle önümüzdeki ay için planlanan zirve toplantısını Brüksel yerine Varna´da yapmayı tercih ettikleri söyleniyor.

AB Avrupa Birliği Uluslar arası bir anlaşma değil. Tek devlet olma projesidir.Nitekim AKÇ Avrupa Kömür Çelik Birliği olarak kuruldu.AET Avrupa Ekonomik Topluluğu oldu.Daha sonra AT Avrupa Topluluğu oldu.Şimdi AB Avrupa Birliği olmuş durumda.Yani Avrupa Birleşik Devletleri.Tek Devlet-Tek Ordu-Tek Para-Tek Gümrük şeklinde gerçekleşecek bir birlik.ABD gibi, daha önceki S.S.C.B gibi.

Milli ordular kalkacak, yerine Avrupa Ordusu kurulacak. Şimdi Kahraman Ordumuzu nihayetinde tasfiye edecek bir projenin içine girmek için görüşmeler yapmak ne demek.Varna´da neyin zirvesi yapılacak.Milli para kalkacak EURO geçecek.AB Parlamentosu en üst karar organı olacak.AİHM en üst Mahkeme olacak.Bunun için daha AB´ye girmeden Anayasa´nın 90. Maddesine ek konuldu.

Her fırsatta Türkiye´yi aşağılayan, bölmeye çalışan, kuyumuzu kazan Avrupa Birliği´ne bu aşk nereden kaynaklanıyor. Celladına aşık olmuş zavallı gibi peşinden koşup duruyoruz.Nereye kadar?

Ey İktidar!!! Gelin bu zirveyi protesto edin, Brüksel yerine zirveyi Varna´da yapmalarını gerekçe gösterin ve zirveye katılmayın. Bu vesile ile AB Bakanlığı´nı D-8 Bakanlığına dönüştürün.

AB Avrupa Birliği ile bundan sonra eşit Devletler olarak karşılıklı menfaatlere dayalı ticari ortaklık görüşmeleri yapın.

Bunları yapmazsanız; Afrin için Fetih Suresi´ni okuyorduk. Varna için Maide Suresi´nin 51.ve 52. Ayetlerini okumaya başlayacağız.