www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AFYON´DA YAZILMAYANLAR!


İnegöl Belediyesi´nin 2015 yılı değerlendirme toplantısı bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta sonu Afyon´da gerçekleştirilmişti.  Toplantıya dair haberleri Haberyorum Gazetesi hariç, diğer 3 günlükgazeteden okumuşsunuzdur.

Tabi Afyon toplantısına dair detayları gazetemizde okuyamamanızın sebebi malum. Saygı değer Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a yönelik zaman zaman yaptığımız eleştirilerden dolayı belediye konulu her toplantı ve davetlerden muafız! Sorun değil?

Tabi bir gazeteci merakıyla bendeAfyon toplantısına dair haberleri incelediğimde bazı konuların atlandığını gördüm. Belediye Başkanı Aktaş´ın, MHP´li meclis üyelerinin, yada daire müdürlerinin sunumlarında dile getirdiği bazı meselelerinyazılmadığını, yada eksik yazıldığını fark ettim.

Peki nedir gazetecilerin bilerek yada bilmeyerek atladığı meseleler. Benim yazabileceğim kaynağı sağlam kayda değer 4 konum var.

Birinci konu: 2016 Yılında yapılması beklenen 9 önemli projenin iptal edilmesi.

Bu projelerin neler olduğunu önümüzdeki günlerde detaylıca kaleme alacağım. Ama 9 önemli projenin iptali demek, İnegöl Belediyesi´nin 2015 yılında olduğu gibi, 2016 yılını da çocuk parkı, cami tuvaletlerinin onarımı, seminer ve konser gibi kasaba belediyelerinin yapacağı laylaylom hizmetlerle geçireceği anlamını taşıyor. Yani İnegöl´ü kayıp bir yıl daha bekliyor. Şimdiden geçmiş olsun.

İkinci mesele: MHP´li meclis üyelerinin dile getirdiği imara uygun olmayan bir meseleyi Başkan Aktaş´ın, Allah´ı şahit göstererek bilmezden gelmesi.

 Sevdiğimiz, saydığımız dostlarımıza ait bir mekana ait bu yerle ilgili, ?siz yapın idare ederiz? dediğini öğrendiğim Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın, konuyu Allah´ın ismini de zikrederek bilmezden gelmesi çok ama çok düşündürücü. Peki İnegöl´de imara uygun olmayan bu ve benzeri yerler yok mu. Sayısına bereket, ama adamına göre muamele eden bir belediyemiz olunca, böyle karın ağrısı bir durum ortaya çıkıyor.

Üçünü mesele: Başkan Aktaş´ın kentin birçok yerine konuşlandırılmış olan billboardlardakendi fotoğraflarıyla özel bir inşaat firmasının reklamını yapması.

Bu konu da CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar tarafından eleştirilen Başkan Aktaş, ?Batı Kentle alakalı bazı Belediye Başkanlarının 365 gün billboardlarda resimleri sergileniyor. Benim resmimin konulduğu billboard bir elin parmakları kadar bile yoktur. Bana göre Batıkent bir kentsel dönüşümdür.? diyerek savunmuş kendini.

Ama Başkan Aktaş, CHP´li Büyükışıklar´ın sormuş olduğu ?Bu projeden tüm inşaat yapan vatandaşlarımızdan alınan, ruhsat harcı gibi ödentiler alınmış mıdır? Belediye Başkanımız Alinur Aktaş özel bir şirketin yaptığı bu projede reklam yüzü olmak için ne karşılığında anlaşmıştır? Bu anlaşma Belediye yararına mı, yoksa şahıs yararına mıdır??gibi soruları es geçmiş? Sanırım cevapları kasasında gizli?

Gelelim dördüncü meseleye.  Yani 3 +1 meselesine.

Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Ahmet Bayhan, başarılı sunumuyla Afyon´da daire müdürleri arasında 2. olmuş, kendisini tebrik ederiz. Ancak Basın Halkla İlişkiler Müdürü olmuş birinin, hem de gazeteciler gününün de, belediye hizmetlerini eleştirmemizden ötürü; ?İnegöl´de 4 günlük gazete var, ama belediyemizin Haberyorum Gazetesi ile olan ilişkisinden dolayı kendilerini 3+1 olarak kabul ediyoruz? demesi hiç şık olmamış.

Ama her şeye rağmenSevgili Ahmet Bayhan´a,gazetemizle ilgili talihsiz,ama cesaret dolu açıklamasından dolayı teşekkür ediyorum. Zira sevgili Ahmet Bayhan, İnegöl´de bulunan diğer 3 günlük gazete ile İnegöl Belediyesi arasındaki ilişkilerin iyi olmasını, eleştirmemelerine,eleştirirlerse onlarında artı gazeteler arasına girip hiçbir ilan ve matbu iş alamayacağını aba altından sopa göstererek açık açıkifade etmiş. Tabi Sevgili Ahmet, bu cesaret dolu açıklamasıyla, sadık bir daire müdürü olduğunu ispatlayarak, belediyede ki görevini 2019 yılına kadar sağlama almış!

Ben de bir İnegöllü bir gazeteci olarak, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da,ilçemize yapılan ya da yapılmayan hizmetlerle ilgili eleştirilerimi yazmaya ve ilçemize artı değer katmaya devam edeceğimi ifade eder, ilçe halkımıza saygı ve sevgilerimi sunarım.