www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AĞLAMA BAŞKAN

AĞLAMA BAŞKAN


Hatırlayın 30 Mart seçimlerinin propaganda sürecinde muhalefet partilerinin belediye başkan adayları ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasında, büyükşehir yasasına ilişkin ateşli bir atışma vardı.

 

Muhalefet adayları büyükşehir yasasının İnegöl’e çok büyük zararlar vereceğini iddia ederken, başkan Aktaş yeniden kazanmak adına İnegöllülerden bazı gerçekleri gizledi ve “bendenizi seçerseniz çok daha güzel işlere imza atarım” dedi.

 

Dedi demesine de, başkan Aktaş daha şimdiden ağlamaya başladı bile. Yok belediye her ay zarar ediyormuş, yok kısıtlı imkanlarla çalışıyormuş, yok personeli azaltmak zorundaymış, yok durumu Bursa’ya ve Ankara’ya iletmiş, ama her şeye rağmen tecrübesi ile durumu kurtarıyormuş En komiği de MHP adayı Fikret Fidan ile Salih Berber yatıp kalkıp dua edeceklermiş. Eğer seçilseymişler işin içinden çıkamazlarmış. Pehh…

 

Ya, sayın başkan siz değilmiydiniz il olalım dediklerinde; “il olsak ne olacak,  Yalova il oldu da ne oldu” diyen,

 

Siz değilmiydiniz; “il olsak boyumuz mu uzayacak” diyen,

 

Siz değilmiydiniz, “büyükşehir yasasıyla İnegöl uçuşa geçecek” diyen,

 

Siz değilmiydiniz “merkezde ne varsa, köylerde de o olacak” diyen

 

Ne oldu da iddia ettikleriniz ve savunduklarınız 5 ayda yerle yeksan oluverdi. Hiç ağlamayın, orası bir kere ağlama makamı değil, çözüm makamı,

 

Eğer belediye zarar ediyorsa, bu İnegöllülerin sorunu değil, sizin sorununuz, Bugün İnegöl’ün her mahallesinden belediye hizmetleri ile ilgili şikayetler geliyorsa, tabi ki bu işlerin kötü gittiği anlamına geliyor. Yani vatandaş her şeyin farkında. Ama siz bu farkındalığı büyükşehir yasasına bağlayıp durumu kurtarmaya çalışırsanız, kusura bakmayın ama yemezler.

 

Madem büyükşehir büyükşehir diye tutturdunuz ve yutturdunuz, şimdi savunduklarınızın arkasında çıkıp adam gibi duracaksınız.

 

Belediyenin her ay zarar etmesi ne Ahmet amcayı, nede Ayşe teyzeyi bağlamaz. Bu nedenle sokaklarda çöpler zamanında toplanmıyorsa, kanalizasyonlar patladığında zamanında onarılmıyorsa, belediye personeli zamanında maaşını alamıyorsa, hesabını vereceksiniz.

 

Öyle mağdur edebiyatı yaparak, kötü gidişin faturasını büyükşehir yasasına kesip işin içinden çıkamazsınız

 

İnegöl sizden dolu dolu hizmet bekliyor. Ama yakın çevrenizden duyuyorum ki, hiç bir şey umurunuzda değilmiş. Nasıl olsa son dönemim deyip, işi akışına bırakmışsınız. Eğer doğru ise vah İnegöl’üme, vah İnegöllü hemşerilerime…