www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AK PARTİ´NİN RAKİBİ?


AK Parti Bursa´da değişim ve dönüşüm ilçe başkanlıkları ile devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 3 büyükşehir belediye başkanın istifasını alması, bazı il ve ilçe başkanlarını değiştirmesi ve son dönemde verdiği mesajlar, 2019 seçimlerinin partisi açısından ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Erdoğan´ın başarısız ve miskin siyasetçiye asla tahammülü yok. Özellikle belediye başkanlarının gece gündüz demeden çalışmasını ve devamlı halkın içinde olmalarını istiyor.

Yerel seçimleri kazanan partilerin iktidara ulaşacağını iyi bilen Sayın Erdoğan, geçtiğimiz günlerde belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmasında, ?Bazı başkanlar görevden alındı. Kimse ?Bu değişimler bitti´ diye düşünmesin, denetimimiz sürecek. Halkla irtibatını koparan, halkın beklentilerine cevap vermeyen, vatandaşın desteğini kaybedenlerle yola devam edemeyiz. Bunun için 2019´u da beklemeyeceğiz. Verdiği sözü tutmayan, hizmetleri aksatan, vatandaşı sıkıntıya sokan uygulama yapanlarla yola devam etmeyeceğiz. Kusura bakmasınlar. Kimseyi başıboş bırakacak değiliz.?uyarılarında bulunmuştu.

Sayın Erdoğan´ın bu uyarısı, uzun soluklu siyaset düşünenler için bir tehdit unsuru olabilir. Erdoğan´ın tek başına sürüklediği partiyi, kendi kişisel menfaatlerine ve egolarına meze yapan belediye başkanları ve yöneticiler, gerçek manada tespit edilip ayıklanmadığı sürece 2019 yılı AK Parti için kabusun ve çöküşün başlangıcı olabilir.

Sayın Erdoğan, partisine rakip olarak muhalefeti görüyorsa yanılıyor.  Zira Erdoğan´ın en büyük rakibi bana göre görev verdiği, omuz omuza çalıştığı hatta sırlarını paylaştığı partililerdir.

Mesela AK Parti kurulduğunda mücahit iddiasıyla görev alıp önce müteahhit, ardından her şeye müsait olanlar, şirketler kurup ihaleden ihaleye koşanlar, yönettikleri tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan bütçeleri har vurup harman savuranlar, kapalı kapılar ardında hizipçilik yapanlar, yolsuzluk, usulsüzlük yapanlar, rüşvete göz yumanlar,  ahlaksızlığın dibine vuranlar, vatandaştan oy isterken Hulusi Kentmen olup, hizmet ederken Nuri Alço´ya dönüşenler, adamına göre muamele yapanlar, bugün git yarın gel sorumsuzluğunda olanlar, aldığı görevin hakkını vermediği halde birilerinin adamı olduğu için level atlayanlar, AK Parti´nin 2019 seçimlerindeki en güçlü rakipleridir.

 Sayın Erdoğan, yukarıda sıraladığım tipleri, partiden uzaklaştırmadığı takdirde, AK Parti´nin 2019´da 7 Haziran seçimlerinde yaşadığı şoku yaşaması muhtemeldir. 2019´un telafisi de yoktur. Sayın Erdoğan´ın bu kişilerin kimler olduğunu tespit etmesine şu haliyle imkan yoktur. Zira parti içerisindeki yapılanma ve çıkar ilişkisi bu tespitin yapılmasına büyük engeldir. Bu sebeple Sayın Erdoğan´ın alacağı en isabetli karar, parti teşkilatlarını en kısa sürede yukarıdan aşağıya resetlemesidir.  

Ancak yukarıda saydığım tüm olumsuzluklara rağmen, 15 Temmuz sonrası oluşan FETÖ travmasının devam ediyor olması, coğrafyamızda yaşanan gelişmelerin her an ülkemizi bir savaşın içerisine çekme ihtimali, yine muhalefetin iktidarı yerden yere vurmasına rağmen bir türlü ümit ve güven veren politikalar geliştirememesi, milletin yaşadığı onca ekonomik sıkıntıya, iktidar mensuplarına duyduğu tüm öfkeye rağmen, AK Parti´nin 2019 seçimlerinden yeniden zaferle çıkmasına, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan´ın başkan olmasına yetebilir.