www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AK PARTİ`DE KRİZ OLUR MU?

AK PARTİ`DE KRİZ OLUR MU?


AK Parti Bursa`daki seçim takvimini açıkladı. 14 Kasım 2014 Cuma günü Yıldırım ilçesinde başlayacak kongre süreci, 14 Aralık 2014 Pazar günü İnegöl`de son bulacak.

İlçeler arasında son kongrenin İnegöl`de yapılacak olmasını açıkçası manidar buldum. Zira İnegöl AK Parti`de ilçe başkanlığı için ciddî bir yarış var. Bunu da dolaşan kulis bilgilerinden anlamak mümkün.  

Özellikle Mustafa Ersan ile Hüseyin Özdemir arasında parti içerisinde ciddi bir kulis çalışması var.  İlçe Başkanı Bülent Temelli`ye yakınlığı ile bilinen Mustafa Ersan ile Milletvekili Hüseyin Şahin`in sağ kolu diyebileceğimiz Hüseyin Özdemir arasında karar verecek olan delegeler, hangi isme yoğunlaşacak şimdiden kestirmek mümkün değil.

Bülent Temelli sonrası için arka plânda ne gibi hesaplar yapıldı bilemiyorum. Ama şu bir gerçek, Mustafa Ersan veya Hüseyin Özdemir`den biri, 14 Aralık sonrası olmayacak. Bu gerçek AK Parti için önemli bir kayıp zira, her iki isimde AK Parti için önemli değer.

Mustafa Ersan İnegöl`de sevilen bir yüz. Parti`de de Abi pozisyonunda. Tatlı sert biri kişiliğe sahip. AK Parti`de Temelli sonrasına en çok yakıştırılan isim. İşi ve zamanı ilçe başkanlığı için müsait. Eğer şans verilirse Bülent Temelli`yi aratmaz. Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın da çalışmaktan memnuniyet duyacağı bir isim olan Mustafa Ersan`ın tek handikapı Hüseyin Şahin gözüküyor.

Hüseyin Özdemir ise, partinin en çok koşturan ve en çalışkan yöneticilerinden biri. Teşkilatçı bir ruha sahip. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten çekinmeyen, sözünü budaktan esirgemeyen biri. Hüseyin Özdemir`i bir elinde telefon sürekli bir vatandaşın, ya da bir teşkilat mensubunun sorununu çözmekle meşgul görebilirsiniz. Milletvekili Hüseyin Şahin`in omuz vermesi halinde, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın da çalışmaktan rahatsızlık duymayacağı bir isim.

Sözün özü AK Parti İnegöl`de işler biraz karışık.  Şayet iki listeli bir seçim olsaydı, çok zevkli ve çekişmeli bir kongre yaşanırdı diye düşünüyorum.

Ancak sonucu delegelerin temayülü belirleyeceğinden, ibre hangi tarafa ağır basıyor şimdiden kestiremiyorum.

 Benim seçimle ilgili tahminin AK Parti 14 Aralık sonrasını düşünür ve Mustafa Ersan ile Hüseyin Özdemir`i kaybetmemek için, 3`üncü bir ismi işaret eder.  Böylelikle Hüseyin Özdemir ve Mustafa Ersan, 3`üncü ismin başkanlığında çalışmaya devam ederler.