www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AK PARTİ`DE SOĞUK SAVAŞ BİTTİMİ

AK PARTİ`DE SOĞUK SAVAŞ BİTTİMİ



Ak Parti İnegöl İlçe Yönetimi önceki gün Orhan İnegöl Köftecisinde istişare toplantısı yaptı. Toplantıya dair bir takım bilgilere ulaştım. Bu bilgilerin bir kısmını detaylarına çok fazla inmeden paylaşmak istiyorum. 

Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıya, partinin tepe kadrosunda yaşanan soğuk savaş ve 4 Mayıs Cumartesi günü Bursa’nın yerel bir gazetesinde yayınlanan anket sonuçları damgasını vurmuş.

Toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri Şahin, Aktaş ve Temelli arasında yaşanan gerginliğin artık son bulması gerektiğini, zira bu gerginliğin teşkilat mensupları arasında rahatsızlığa yol açtığını ve parti çalışmalarına zarar verdiğini ifade etmişler.

Toplantıda ayrıca, 4 Mayıs Cumartesi günü Bursa’nın yerel bir gazetesinde yayınlanan anket sonuçları da masaya yatırılmış. Milletvekili Hüseyin Şahin, anketi kimlerin yaptırdığına dair herhangi bir bilgisinin olmadığını, ama araştıracağını ifade etmiş.

Milletvekili Sedat Kızılcıklı zamanında mutat olarak yapılan istişare toplantılarının, bundan böyle sık sık yapılması ve parti içi sorunların masaya yatırılması yönetim kurulu üyelerince ayrıca talep edilmiş.

Kılıçların çekildiği, eteklerdeki taşların döküldüğü toplantı yaklaşık 6 saat sürmüş. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantı, parti tepesinde yaşanan soğuk savaşın yerini, barış rüzgârlarına bırakacak mı bekleyip göreceğiz.

TİCARET LİSESİNDE “BAYRAM” VAR

Geçtiğimiz günlerde “TİCARET LİSESİNDE SKANDAL” başlıklı bir haber yayınlamıştık. Haber; okul idaresinin istiklal marşının okunacağı sırada başörtülü öğrencilere kılık kıyafet kanunu hatırlatarak, başlarını açtırmasıyla ilgiliydi.

Kış aylarında 5. ders zilinin teneffüsünde okutulan istiklal marşı, yaz ayının gelmesiyle o gün ilk kez okul çıkış saatinde okunduğu için, bazı kız öğrenciler başlarını örterek bahçeye inmişti. Okul idaresi çok fazla öğrencinin başörtülü olmasından rahatsız olacak ki, öğrencilere kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlattı. Bazı öğrenciler başını açarken, bazıları uyarıyı dikkate almadı.

Okul idaresi kendine göre haklıydı tabi. Çünkü iktidar kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmemiş, başörtüsü konusunu idarecilerin inisiyatifine bırakmıştı. Ticaret Meslek Lisesi idaresi de ne yaptı inisiyatifini kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlatmaktan yana kullandı ve ortaya skandal bir durum çıktı. Skandala sebep olan okul idarecileri diğer öğrenciler tarafından ıslıklarla protesto edilmişti..

Ticaret Lisesinden yaşanan bu skandal, haber olarak kamuoyuna duyurulunca, skandala sebep olan okul idarecisi, iki öğretmenle birlikte apar topar ziyaretime geldi. Yaşananları doğruladılar ve itiraf ettiler; “Evet, okulumuzda istiklal marşı okunacağı sırada, kılık kıyafet yönetmeliği hatırlatılarak, kızlara başları açtırıldı”. 
Her ne kadar idareciler iktidarın değiştiremediği kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlatarak görevlerini yapmış olsalar da, bu durum kabul edilebilir değildi. Özellikle de türbanlı öğrencilerin aileleri bu durumdan rahatsız olmuşlardı.

Öğrencilere kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlatarak başlarını açtıran aynı okul idaresi, hâlbuki kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı giyinen Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenlere göz yumuyordu. 

Ben şimdi öğrencilere kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlatarak başlarını açtıran, ama öğretmenlere ses etmeyen, ya da bağlı oldukları sendikadan çekinen okul idarecilerine sormak istiyorum; sizin gücünüz sadece gariban öğrencilere mi yetiyor? 

Son bir anekdot; saolsun sayın idarecimiz okullarındaki başörtüsü sorununu da ilginç bir yöntem ile çözüme kavuşturmuş. Nasıl mı? İstiklal marşını son ders zili sonunda değil de, yine eskisi gibi teneffüs saatinde okutarak….iktidar bu yöntemi tüm okullarda uygulatmalı ve müdürümüzü de mutlaka ödüllendirmeli…