www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AK PARTİ`YE SÜRPRİZ İLÇE BAŞKANI?

AK PARTİ`YE SÜRPRİZ İLÇE BAŞKANI?


İnegöl AK Parti`de kongre süreci başladı. Ekim sonu ya da Kasım ayı başında yapılacak ilçe kongresiyle AK Parti yeni başkan ve yönetimini belirleyecek.

Yeni başkan diyorum, zira 6 yıldır AK Parti İlçe Başkanlığı yapan Bülent Temelli, milletvekilliğine oynuyor. Şayet aday adaylığına genel merkezden onay gelirse, Bülent Temelli yeniden ilçe başkanı olmayacak.

Peki AK Partililer İnegöl`de kimi ilçe başkanı görmek istiyor. Şu ara kulislerde 4 isim geçiyor. Mustafa Ersan,  Hüseyin Özdemir, İsmail Tarık Şimşek ve Nedim Bayram.

En son yapılan ilçe kongresini hatırlayacak olursak, Bülent Temelli yüzde 99 aday olmayacaktı. O dönemde milletvekili Hüseyin Şahin ile belediye başkanı Alinur Aktaş arasındaki gerilim de oldukça yüksekti. Kulislerde Hüseyin Şahin`in ilçe başkanlığına Yavuz Uğurdağ`ı hazırladığı öne sürülüyordu.

Aktaş kanadı ise, Bülent Temelli`nin yerine Alper Taban ya da Mustafa Ersan`ı düşünüyordu.  Parti`deki ilçe başkanlığı yarışı basının diline düşünce, genel merkez devreye girdi ve Bülent Temelli`ye görevi yeniden tevdi etti.  

Genel merkezin desteğini arkasına alan Bülent Temelli ise, kendi listesini oluşturabilecekken, demokratik bir davranış sergiledi ve milletvekili Hüseyin Şahin`e yakınlığı ile bilinen bazı isimleri de yönetime yazdı. Temelli`nin bu demokratik davranışı, birilerini rahatsız etmiş olsa da, genel merkezin iradesine kimse ses çıkaramadı.

Şimdi önümüzde yine Temelli`nin aday olmadığı bir seçim var. Kulislerde geçen isimlere baktığımızda, Mustafa Ersan, İsmail Tarık Şimşek ve Nedim Bayram`ın Sedat Kızılcıklı, Bülent Temelli ve Alinur Aktaş`a, Hüseyin Özdemir`in ise Hüseyin Şahin`e daha yakın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Peki başkan Aktaş, Hüseyin Özdemir`in adaylığına sıcak bakar mı? Ya da milletvekili Hüseyin Şahin, diğer 3 adayın başkanlığına yeşil ışık yakar mı? Bekleyip göreceğiz...

Birde kulislerde adı geçmeyen ama ilçe başkanlığını layıkıyla yapabilecek bir isim daha var. Bu isim uzun yıllar Saadet Partisi`nde çeşitli görevlerde bulunan, AK Parti`ye geçmeden önce ise HAS Parti ilçe Başkanlığı yapan Sedat Öpçiner.

Eğer Şahinciler ve Aktaşçılar kendi aralarında uzlaşıp bir ilçe başkanı ortaya çıkaramazlarsa, genel merkez ilçe başkanlığı tecrübesi olan AK Parti Meclis Üyesi Sedat Öpçiner`i ilçe başkanlığına aday yapar ve altını Şahinci ve Aktaşçılarla doldurur.