www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


AKP+HDP KOALİSYONU


 

Tarihimizin en önemli seçimlerinden birini yaşadık. Milletimize hayırlı olsun diyemiyorum. Çünkü milletimiz harakiri yapmıştır. Harakiri yapan bir insana nasıl hayırlı olsun denilemezse, milletimize de hayırlı olsun diyemiyorum. Milletimiz adına çok üzülüyorum.

Gerek iktidar partisi AKP´ye yakın TV kanalları, gerek diğer TV kanalları, basın organları başından sonuna HDP`nin oylarını 10-15 bandında, Saadet Partisi´nin oylarını ise % 2 olarak göstererek algı oluşturdu. Yine HDP meclise girmesin diye algı oluşturuldu. Halbuki HDP zaten BDP olarak meclisteydi. Firavunun sihirbazları gibi. Milletimiz de bu algıya inanarak oylarım boşa gitmesin düşüncesi ile oylarını meclisteki partilere kullandı. Meclisteki partilerin tamamı Türkiye´nin Avrupa Birliği´ne girmesi yönünde tavır aldıklarından, seçimler ile mecliste genel olarak bir değişim olmadı.İkiz yasaları AKP 2003´te kanunlaştırdı.2000´de Bahçeli ikiz yasaları meclise havale etti.İkiz yasalar bölünmenin önünü açan yasalardır.                                                                                                                                                                                                          

Saadet Partisi meclisteki partilerden farklı olarak AB´ye girmeyelim, dediği için meclise sokmak istemediler. Bu nedenle barajı kaldırmadılar.HDP zaten BDP olarak meclisteydi.Şimdi gerçek yüzleri ortaya çıktı.HDP´nin barajı aşacağı zaten belliydi.Saadet Partisi barajı aşamasın diye barajı korudular ve Saadet Partisi´nin kurduğu ittifaka çamur attılar.

Ancak kuvvet ve kudret sahibi ALLAH C.C. onların plânlarını boşa çıkardı.İşte şimdi alt alta, üst üste nasıl koalisyon yaparlarsa yapsınlar gerçek yüzleri ortaya daha net olarak çıkacak.Muhtemelen AKP+HDP koalisyonu görünüyor.Zaten böyle bir koalisyon geçmişte kurulmuştu. Çözüm süreci AKP+BDP koalisyonu ile başlatılıp yürütülmedi mi? AKP ve HDP´de 7 milletvekili adayı aynı soyadı taşıyordu. Eski AKP´li bazı vekiller bu dönem HDP´den aday olmadı mı ?

AKP´nin koalisyon şartları arasında ÇÖZÜM SÜRECİ´nin devam ettirilmesi olduğu için, HDP  ile yapılacak koalisyon veya HDP´nin dışarıdan desteklemesi ile AKP azınlık hükümeti mümkün görünüyor     Çözüm sürecinin şartlarını ve genel taslağını Cumhurbaşkanı´ndan başka bilen yok.Bu şartlar arasında APO´nun af edilmesi veya cezasının ev hapsine dönüştürülmesi muhtemeldir.Bunları gerçekleştirmek için APO´nun talimatı ile HDP koalisyona veya dışarıdan desteğe evet diyecektir.AKP´li bazı köşe yazarları şimdiden APO´nun barış elçisi olduğunu söylemeye başladı bile.AKP tek başına bunları yapsaydı, toplumdan büyük bir tepki alacaktı.Şimdi ?Ne yapalım millet bizi HDP ile koalisyona mecbur etti.Biz de onların şartlarını kabul etmek zorunda kaldık diyecekler.Bunun için hazırlanan senaryoda AKP´nin kaybettiği oylarının bir kısmı ile HDP meclise taşındı.AKP suç ortağını kendi elleri ile hazırladı.

AKP+HDP koalisyonu ile AKP son görevini yerine getirecek, APO´yu serbest bırakması sonucu kaybedeceği oylarla ve bölünerek AKP tarihin çöplüğüne gönderilirken, yerine yedekler CHP+MHP sahaya sürülecek. Bu arada yolsuzlukların da üzeri örtülecek. Dosyalar zaman aşımına uğrayacak.

Herkesin bir hesabı var, Allah C.C`ın da hesabı var. Kesin olarak gerçekleşecek olan ALLAH C.C. hesabı olacaktır.