www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


AKP+MHP KOALİSYONU


 

       AKP çözüm sürecini devam ettirebilmek için HDP ile yapacağı koalisyonu, milletin tepkisini alacağından ve AKP´yi tamamen bitireceğinden dolayı şimdilik rafa kaldırıldı.Yerine AKP+MHP koalisyonu sahneye konulmak üzere. Muhtemelen bayrama kadar hükümet belli olur.

       Tabii ki ülkenin hükümetsiz kalması ve ülkemizin tekrar erken seçime götürülmesi arzu edilen bir durum değil.Ancak ABD ve AB´nin gayrimeşru çocukları olan ?ÇÖZÜM SÜRECİ´nin?  devam ettirilmesi önümüzdeki dönemin en önemli meselesi olduğundan AKP+MHP koalisyonu bu işi nasıl çözecek merak ediyorum.

        Aslında MHP, Bahçeli ile birlikte kendini inkar etmeye alışkın hale getirildi.Hatta Bahçeli ile MHP ülkücülükten de uzaklaştı.Söylemleri ile tabanı tutmaya çalışırken, eylemleri ile ABD ve AB´nin gözüne girmeye çalışıyor.

Merhum Alparslan TÜRKEŞ döneminde MHP, Avrupa Birliği´ne karşıydı.O zaman ?AET´ye HAYIR? en önemli sloganlardandı.Bahçeli ise devlette devamlılık esastır, AB´ye girelim diyor.

Bölücülüğe ayrı devlet kurma hakkı tanıyan İkiz İhanet Sözleşmesi´ni kabul eden 19 Mart 2001 tarihli Bakanlar Kurulu kararının altında Devlet Bahçeli´nin imzası bulunuyor. (Resmi Gazete, sayı 24352, Mart 2001)

Daha sonra ikiz yasalar AKP+CHP´nin oyları ile 2003´te kanunlaştı.Bahçeli ise bu şekilde aynen kabul edilmemeliydi, diyerek tabanını kandırmaya devam etti.

AB ve ABD´ye verilen sözler nedeniyle APO´nun idamını bunun için önledi.

Tarih 31 Temmuz 2002. 
İdam cezasının kaldırılmasını öngören düzenlemenin de yer aldığı 14 maddelik anayasa değişiklik paketi Adalet Komisyonu´nda görüşülüyor. Öcalan´da İmralı´da yatıyor. İktidarda DSP, ANAP ve MHP var. DSP´den YTP doğmuş. AKP  ise henüz yeni kurulmuş ve Fazilet´ten devraldığı 53 milletvekili var. AKP  bir önerge veriyor. Diyor ki, idam cezası, paketten çıkarılsın. Önerge 7 oya karşı 10 oyla reddediliyor. MHP´li üyeler ne yapıyor dersiniz? 5 üye çekimser kalıyor. Yani o tarihte Öcalan´ın idamı, MHP için ?çekimser´ kalacak kadar önemli bir vaka değil. MHP´li üyeler önergeye destek verse, 10´a karşı 12 oyla idam cezasının kaldırılması önerisi paketten çıkarılmış olacaktı. Demek ki, ?idam´ için MHP´nin sayısı yeterliymiş. Sonrasına bakalım. İki gün sonra paket Genel Kurul´da oylanıyor. 162 ret oyuna karşılık 262 kabul oyu çıkıyor. MHP´li vekiller ret cephesinde. Neden? Çünkü verilen ret oyları, paketi tehlikeye düşürmüyor. Herhâlde tehlikeli durum olsa, tıpkı Adalet Komisyonu´ndaki gibi çekimser kalırlardı. Vahim olan bir durum daha var. Koalisyon ortakları idam cezasını kaldırıyor ama MHP ?Benim için hükümet sorunu olmaz´ diyebiliyor. Tüm siyasetinizi dayandırdığınız Öcalan´ın idamı sizin için hükümet sorunu olmayacak kadar önemsizse, önemli olan nedir? Ne olursa hükümeti yıkarsınız? Cevabını 5 gün sonra Bahçeli veriyor. O tarihte MHP´siz hükümet formülleri konuşulmaya başlanınca Bahçeli, Bursa´dan açıklıyor: ?Seçimler 3 Kasım 2002´de olmalı. Yoksa bu hükümet bozulur.´ Bahçeli ülkeyi erken seçime götürerek AKP´nin zaferine zemin hazırlıyor ve görevini tamamlamış oluyordu.

Şimdi tarih tekerrürden ibarettir. Önümüzdeki günlerde AKP+MHP koalisyonunda HDP özerklik taleplerini daha sesli olarak gündeme getirecek, APO´nun af edilmesi veya cezasının ev hapsine dönüştürülmesi AKP+MHP koalisyonu tarafından yerine getirilecek ve MHP yine görevini yaptıktan sonra hükümeti bozacak ve tabanına bu yüzden hükümetten ayrıldım diyecek.

Bu seçimler de, kurulacak koalisyonlarda milletimize hayırlı olsun diyemiyorum.