www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


AKP´NİN ESERLERİ-2

KUMARA DESTEK


KUMARA DESTEK     

 Müslüman Türkiye nasıl bu hale geldi? Bu soruyu önceki yazımda sormuştum. İslâmî gruplarının çoğunun destekleri ile 13 yıldır iktidarda olan AKP, Türkiye´yi nereye götürüyor.

        Medenî hukuku değiştirerek eşcinsellere dernek kurma hakkı veren, illerin ve üniversitelerin çoğunda dernek kurmalarına destek olan AKP, diğer yandan Türkiye´yi kumarbaz yapmakta.

        Türkiye´de ocaklar söndüren, yuvalar yıkan ve insanların geleceğini karartan kumara bir türlü dur denilemiyor. Çalışma yaşındaki milyonlarca gence iş imkânı üretemeyen Hükümet, insanımızı teşvik ettiği şans oyunları ile kumarbazlığa alıştırıyor.

        AB sürecine yönelik Dernekler Kanunu´nda yapılan düzenleme ile bazı dernekler de, kumarhane gibi çalışmaya başladı.Konu ile ilgili Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven´in açıklamalarına kulak verelim. ?Bazı dernekler kumarhane gibi çalışıyor, içerisinde sigara içiliyor. Dernekler, masa, sandalye koyamaz ve oyun oynatamaz?

       Kumar oynatılan ve alkol servisi yapılan bazı dernekler olduğunu ve Türkiye´de toplamda 100 bin derneğin olduğunu söyleyen Güven, vergi mükellefi olmayan bu derneklerin internet üzerinden yedi kişi ile kurulabileceğini bildirdi. Uydurma isimler adı altında kurulan bazı derneklerde kumar oynandığını belirten Güven, şunları kaydetti: ?Bu derneklere polis giremiyor. Bu kurulan derneklerde sigara da içiliyor. Burada büyük bir sıkıntı var. Dernek dediğin sosyal amaçlı olur. Yedi kişi bir araya gelip dernek kuruyorlar. Kurulan bu derneklerde her türlü gayri meşru işle ilgileniyorlar. Türkiye´de 100 bin dernek var. Kahvehane sayısını geçti dernekler. Bunlar kumarhane gibi çalışıyor.

      2002 yılında devlet eliyle oynatılan kumar çeşitleri Müslüman AKP eliyle maalesef 12´ye çıkarıldı.At yarışları sadece gündüz yapılıyordu.Geceleri de at yarışları yapılmaya başlandı.

    Geçen yıl gündüz at yarışlarına gece yarışlarının eklenmesiyle birlikte, vatandaşlarımız dörtnala kumara teşvik ediliyor.

        İşsizliği azaltmak için bir fabrika kurmayan iktidar, her şehre bir hipodrom kurulmasına destek veriyor. Daha önce plânlanan 11 at hastanesinin 10´u tamamlandı.

        Gece-gündüz vatandaşına kumar oynatanlar, bu sefer her ile bir Hipodrom-Kumarhane açmanın derdine düştüler. Geçen hafta Kocaeli´nde mübarek Ramazan ayında ve mübarek Cuma günü Kartepe Hipodrom´unun açılışı Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER ile Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK tarafından gerçekleştirildi.

       Yapılan açılışla Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, İzmir, İzmit, Şanlıurfa ve İstanbul´da olmak üzere toplam 11 At Hastanesi açıldı. Açılışta konuşan Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, ülkemizde atçılığın üvey evlat muamelesi gördüğünü kaydetti. 200 bin insanın istihdam edildiği bu sektörde ortaya çıkan faydanın gözden kaçırıldığını belirten Ekinci, ?2006 yılında fondan borç alır durumda olan Kulübümüz bakanımızın girişimleri ile toparlanma aşamasına girdi. Bakanımız Mehdi Eker´in girişimleri ile yapılan yatırımlarla artık sektörümüz 4 milyar lira büyüklüğünde bir kurum haline gelmiştir? dedi. 

       Eker, açılışta yaptığı konuşmada; 155 milyonluk yatırım yapıldığını belirterek, bakanlığımız döneminde mevzuat değişikliği ile sektörün önünü açtık demiştir.

 

       Bakan Işık ise; Gece yarışlarının yapılması için ışıklandırma yapıldığını ve bu durumun hipodromu daha da canlandıracağını söyleyerek, ?Artık Kocaeli sadece sanayi değil, bilginin, kültür ve turizm özelliği ile ön plana çıkacaktır. Son dönemde Büyükşehir´in yaptığı yatırımlarla sporla da adını ön plana çıkarttı.Önümüzdeki süreçte Kocaeli atçılık ve diğer spor dallarında adını duyuracaktır.? demiştir..

       Devlet eliyle yapılacak bütün bu altyapı çalışmasından sonra özelleştirme ile bütün binalar ve tesisler bedelsiz veya çok düşük bir bedelle lisans alan şirkete devredilecek. Karacabey´de ne kadar büyük arazilerin TJK Türkiye Jokey Kulübü´ne tahsis edildiğini gördük.

 

       ?Kim bir hayra vesile olursa onu işlemiş gibidir, kim de bir şerre vesile olursa onu işlemiş gibidir? uyarısını dikkate almayan gafil Müslümanlar ne zaman uyanacaksınız?

.