www.haberyorumgazetesi.com

İbrahim Gürbaş


AKP´YE TAZE KANLAR LAZIM


   Reis uzunca bir müddettir, hep söyleye geldi. Şahit olduğumuz pek çok vakıalarla da sabittir ki, AKP´nin merkez ve taşra teşkilatlarında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Partinin kuruluş felsefesine gönül veren bir avuç idealist partilinin, ülke genelinde yaptıkları canhıraş çalışmaları ve özellikle sayın Erdoğan´ın adeta tek başına verdiği mücadelelerle parti, ilerlemesini sürdürmüş ve bugün de varlığını  iktidarla sürdürmektedir.             

  Ta başından beri yakınen takip etmiş birisi olarak, zaman içinde partinin iktidar olmasının da dezevantajlarıyla, parti teşkilatlarının kuruluş felsefesi açısından, ülke genelinde ciddi bir erozyona uğramış olduğuna çok defalar yakından tanık olduk. Yani çeşitli çıkar şebekeleri, çeşitli atraksiyonlarla ve yönetimin de hüsnüniyetini istismar ederek, partiyi sürekli kuruluş felsefesinden koparmaya çalıştılar ve geçen uzunca bir sürede de zaman zaman başarılı aşamalar kaydettiler. Gerek siyasette ve gerekse bürokraside bukalemunvari davranışlarla, gerçek amaçlarını gizleyenler zaman içinde, üst düzeylerde çokça görünür ve hakimiyetleri oranında da, parti felsefesine zarar verir hale geldiler.             

  Gerek parti içindeki iyiniyetli ve davadan başka hiçbir şahsi menfaat gütmeyen üyeler ve gerekse halkımız, bunları yakınen gördüler ve zaman zaman yaptıkları dost serzenişleriyle sonuç alınamayınca da, kabuklarına çekilip kenarda acı acı seyretme yolunu tuttular. Bu arada bir kısım insanlarımız da, partiden soğumaya ve uzaklaşmaya başladı. Öyle oldu ki, ortam adeta çıkar şebekelerinin cirit oynadıkları arenalara dönüştü. Yapılması gerekli ciddi mücadelelerde rol almadılar. Üç beş fedakar ve çilekeşin sırtında il ve ilçe yönetimleri giderek kan kaybıyla bugüne kadar geldi,              

   Reisin sıkça ve açıkça yapmaya çalıştığı tenkit ve ihtarlar, parti içinde bazılarınca umursanmaz bir biçimde karşılanıyor ve içinde bulundukları çevre ve çıkar ilişkilerinin mahmurluğunu hala bırakabilmiş değiller.Bir takım il ve ilçe yöneticileri ile yakınlarının mal varlıkları ve yaşam biçimleri tümüyle gözden geçirildiğinde, nereden nereye geldikleri, açıkça ortaya çıkacaktır.             

  Kuruluşunda yakalanan konjonktürün sağladığı avantajlarla, hemen hiç ciddi gayret sarf etmeden ve sadece, Reis ve birkaç üst düzey yöneticinin koşturmacası ve televizyon konuşmalarıyla sağlanan ve gittikçe de ivme kaydeden büyük başarı (ki, kuruluş ve üç dönem vekil seçimlerine yakınen muttali oldum) artık durağanlaşmaya ve yerini metal yorgunluğuna bırakmıştır. Sayın genel başkanlarının ve O´na gönül veren yakın mesai arkadaşlarının, genel merkez dahil, tüm il ve içleri yakın takibe almaları ve gözlerine takacakları pertavsızla, en ince derinliklerine kadar nüfuz edip, yeniden çeki-düzen vererek, ciddi ve bilimsel verilerle desteklenmiş projeler tahtında, taze bir kan ve bakımdan geçirilmiş sağlam akciğerlerle, uzun soluklu güçlü atılımlara hazırlanmalıdırlar. Getirilen yeni Anayasal sistem, AKP´ nin de ciddi çalışması gerektiğini ortaya koymaktadır. Yoksa sonları ANAP gibi olacaktır benden hatırlatması..