www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ, 3 MAYMUNU OYNAYAMAZ


Dün Haberyorum Gazetesi´nin manşetinden ?İHALE İPTAL Mİ OLDU´ başlıklı bir haber yayınladık.

Bu haber başta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı, akabinde tüm İnegöllüleri ilgilendiren bir haberdi.

Zira 49 milyona ihalesi yapılmış projenin uygulanacağı sahada kamu ihale kanuna aykırı olarak sondaj çalışması yapılmakta. Her ne kadar bu çalışmaya Belediye Başkan Yardımcı Turgay Yel sondaj değil, güçlendirme çalışması dese de, işin ehli olan kişiler burada sondaj çalışmasının yapıldığını defaatle söylüyorlar ve Turgay Yel´in yanlış bir bilgilendirmede bulunduğunu ifade ediyorlar.

Hertülü eleştiriye gerek sosyal medyadan gerek basın aracılığı ile cevap veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın, kendisini zan altında bırakacak bu iddialar ile ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapması gerekiyor.

Başkan Aktaş, ?muhalif gazetenin yapmış olduğu uydurma bir haber işte? diyerek bu konuyu geçiştirmek ve de 3 maymunu oynamak arzusunda ise, gerçekten yanılıyor. Ben bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağım. Ve orada bir hukuksuzluk ve rant söz konusu ise de ortaya çıkaracağım, Allah´ın izni ile?

Başkan Aktaş´tan beklediğim şu, çıkıp diyecek ki; ?Hayır ihale iptal edilmedi, orada sondaj değil, güçlendirme çalışması yapılıyor. Zeminle ilgili daha önce hazırlanan ve ihaleye sunuşan projede herhangi bir değişiklik yapılması söz konusu değildir. Zaten bu ihale kanuna da aykırıdır.?

Yani kendisinden istediğimiz sadece birkaç cümlelik açıklama. Şayet bu habere ilişkin kamuoyunu aydınlatıcı ve tatmin edici bir açıklama yapmaz ve susmayı tercih ederse, o zaman hukuk dışı bir durum söz konusudur ki, bu hukusuzluktan da devasa bir rant doğacak ve birileri ceplerini dolduracak. O zaman bende şu soruyu sorarım; Bu rant kimin, yada kimlerin ceplerini dolduracak?