www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ BÜYÜKŞEHİR´E YAKIŞIR


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz Cuma sabahı,Bursa ve İnegöl basınıyla (Haberyorum Gazetesi Hariç)kahvaltıda bir araya gelmiş.

Göreve geldiği 2004 yılı ile 2016 yılları arasındaki hizmetlerini anlatan Başkan Aktaş, İnegöl´ü hizmete doyurduğunu söylemiş.

Tabi Başkan Aktaş´ın 12 yıllık süreçte İnegöl´e hiç hizmet yapmadığını söylemek, kendisine büyük haksızlık ve saygısızlık olur. 12 yılda 700-800 milyonluk bütçeyi yöneten biri, hele ki mali müşavirlikten geliyorsa ve de tüccar zihniyetli ise çok şey kazandırmış olması gerekir.

Ben şimdi çok fazla detaya girmeden, Aktaş´ın konuşmasından bir paragrafı sizlerle paylaşarak,merak ettiklerimi kendisine sormak istiyorum.

Sayın Başkan demiş ki, ?Örnek şehir, marka kent İnegöl hedefimize emin ve hızlı adımlarla ilerliyoruz. Biz; insana öncelik veren, ?halka hizmet hakka hizmettir´ düşüncesinde olan, dürüst, şeffaf ve adalet ilkesine bağlı, hizmetlerde kalite, nitelik ve kentsel estetiği gözeten, tarihi değerleri koruma-kullanma dengesini kuran, yaşatarak koruyan, kent yönetimine katılımı sağlayan, doğruluk ve yansızlık ilkelerine bağlı, güler yüzlü, kendini geliştiren ve üretken bir belediye olma anlayışındayız.?

SAYIN AKTAŞ:

İnegöl örnek ve marka şehir ise;Niçin her sağanak yağmur da sular altında kalıyoruz? Niçin sokaklarımız kışın çamur, yazın toz toprak içerisinde. Niçin sürekli sularımız kesiliyor, Niçin trafik için kalıcı çözüm bulamadınız. Niçin hava kirliliği sorununu çözemediniz? Niçin İnegöl´ün her yeri çerçöp. Niçin insanların alışveriş yapabileceği modern pazaryerleri yok. Niçin İnegöl büyük bir köy görünümünde?

Dürüst, şeffaf ve adalet ilkesine bağlıysanız; Niçin belediyeye hısım akraba ve yandaşlarınızı alıyorsunuz. Niçin sizinle aynı görüşte olmayan insanları işten çıkardınız? Niçin siyasi düşüncesi farklı olduğu için belediye başkan yardımcılarınızdan birine adaletsiz davranıyorsunuz? Niçin rüşvet alındığına dair belge gelince topu taça attınız?. Niçin iş kovalayan memurları koruyorsunuz? Niçin yandaşlara ihalelerde güzellemeler yapıyorsunuz? Niçin her mahalleye aynı orantıda hizmet vermiyorsunuz?

Hakka hizmet düşüncesindeyseniz;Niçin bayanlara özel halk otobüsü teklifi geldiğinde burun kıvırdınız, Niçin pazaryeri dualarla açılsın denildiğinde korktunuz, Niçin meclis üyeniz başı kapalı girsin yazılınca tepki verdiniz?Niçin AVM yapılırken, içki satışı olmasın diye şerh koymadınız?

Hizmetlerde kalite ise,Pazaryeri niçin çöktü, Niçin her yıl aynı yerler asfaltlanıp, kaldırım taşı döşeniyor. Niçin yaptığınız bazı hizmetlerin yerlerinde yeller esiyor. Niçin insanlar halk otobüslerinde kucak kucağa gidiyor? Niçin bazı bölgelerde sular içilemez durumda.

Kentsel estetiği gözetiyorsanız; Niçin bir tane elle tutulur gözle görülür eser yok. Niçin insanların önünde fotoğraf çekileceği bir abide yok yok? Niçin bir tane örnek alınacak cadde ve sokağımız yok. Niçin bir tane alternatif cadde açmadınız?

Kent yönetimine katılımı sağlıyorsanız;Niçin bukişiler hep sizin eşiniz, dostunuz ve yandaşınız oluyor?  Niçin adil bir şekilde kent konseyi seçimi yaptırmıyorsunuz? Niçin seçilmiş meclis üyeleri varken, üstesinden gelemediğiniz sorunları, kent konseyi vasıtasıyla çözmeye çalışıyorsunuz? Niçin muhalefetin ve halkın basın yoluyla talep ettiklerine kulak vermiyorsunuz?

Doğruluk ve yansızlık ilkelerine bağlı, güler yüzlü iseniz;  Niçin yanlı ve taraflı yönetim sergiliyorsunuz? Niçin bir kısım işadamları, siyasetçi ve gazeteciler ile bir araya gelemiyorsunuz? Niçin birlerini gördüğünüzde yüzünüz düşüyor? Niçin eleştirildiğinizde şehr-i emin edasıyla cevap vermeyip suçlama ve karalamaya, hatta nüfuzunuzu kullanıp alt etmeye çalışıyorsunuz?

Kendini geliştiren ve üretken bir belediye olma anlayışındaysanız; Niçin hep aynı hizmetleri tekrarlayıp duruyorsunuz? Niçin yaptıklarınız bir müddet sonra değerini kaybederek, kullanılamaz hale geliyor? Niçin hizmet edemez oldunuz? Niçin sorunlarazalmıyor da, kartopu gibi sürekli büyüyor?

Yukarıda sıraladığım tüm?NİÇİN´LER,  şayetbir gün cevap bulursa, işte o zaman Başkanımız Sayın Alinur Aktaş,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na yakışır.