www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ DEDİĞİME GELDİ


Aralıksız 12 yıldır İnegöl Belediyesi´nin Ramazan Ayı içerisinde yapmış olduğu etkinlileri takip etmekteyim.

Kur´an ve ibadet ayı olan Ramazan Ayı´nı hangi anlayış ne zaman rant ve eğlenceye dönüştürdüyse artık, İnegöl Belediyesi´de aynı istikamette 12 yıl boyunca hep tartışılır etkinliklere imza attı durdu.

Birkaç bin TL para kazanacağız diye ihale edilip kurdurulan Ramazan Sokağı´na ilçe halkını çekmeyi başaran İnegöl Belediyesi Yetkilileri,  aslında panayırı andıran bu garabeti, hep güzel ve hayırlı bir hizmet gibi savundu durdu.

Her kurulduğunda acaba bu yıl neler var diye merak uyandıran Ramazan Sokakları, teravihte olması gereken insanları ibadetten uzaklaştırdığı gibi, ilahi ve tiyatro gösterilerinden yükselen sesler, Fatih Camiinde teravih namazı kılan cemaati rahatsız edecek boyutlara kadar ulaşmıştı.

Tiyatro dedimde aklıma geldi. 3,4 yıl önceki Ramazan Ayı´nda olsa gerek. Kültür park içerisine kurulan sahnede  oryantal eşliğinde dansöz gibi kıvıran tiyatro sanatçılarını bile gördü İnegöllüler.

İnegölülerinde ayıpladığı o sahneyi haberleştirip eleştirdiğimizde ise belediye yetkilileri bizi hedef tahtasına koymuştu.

?Yavuz hırsız ev sahibini bastırır´misali belediye yetkilileri o sahnenin Ramazan Ayı´nın ruhuna uygun olduğunu savundular ve gazetemize tekzip gönderdiler. Bende aynı rezaleti yeniden haberleştirmek amacıyla tekzibi seve seve bir kez de onların kaleminden yayınlayıverdim.

İşte her Ramazan Ayı´nda birbirinden farklı garabetlere imza atan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl Ramazan Sokağı´ndan da, etkinlik yapmaktan da vazgeçti.

Ramazan ayının Kur´an ayı olduğunu hatırlayan Başkan Aktaş, bu yıl Türkiye´nin güzel sesli hafızlarını ilçemize davet etmek suretiyle gerçekten Ramazan Ayı´nın ruhuna uygun, güzel ve hayırlı bir hizmete imza attı.

Başkan Aktaş´ın 12 yıl sonra Ramazan Ayı´nın ruhuna uygun etkinliklere imza atmasını eleştirecek değilim. Tabiki bu kez kendisini tebrik edip kutlamak istiyorum.

Tabanında benim gbi düşünen insanların her geçen gün azaldığı, ancak genelinin İslam inancından asla taviz vermeyeğini bildiğim AK Partili bir belediye başkanının, zaten  laik bir görüntü sergilemesi hiç hoş değildi.

Son dönemde bıraktığı sakalı da zaten partisinin geleneksel çizgisine uydu. Hem sakal bırakarak,  hem Ramazan´ın ruhuna uygun etkinlikler yaparak önemli mesafe kateden Başkan Aktaş´ın Ramazan´ını kutluyorum.  Ha bu arada Recep Başkanı unuttum. O´na da Hayırlı Ramazanlar?