www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ ÇANTADA KEKLİK Mİ?

AKTAŞ ÇANTADA KEKLİK Mİ?


Dün bir cenaze vesilesiye İnegöl’e gelen Saadet Partisi İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu ile konuşma fırsatı buldum. Ayaküstü yaptığımız söyleşide yerel seçimlere ilişkin partisinin yol haritasını anlatan Terzioğlu, seçimlere en hazır ve en iddialı parti olduklarını söyledi.

 

İnegöl adayına ilişkin henüz bir isim zikretmeyen Terzioğlu, özellikle Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın aday olmasını arzuladıklarını söyledi. Saadet Partisi çatı olmak şartıyla her türlü konsorsiyuma açık olduklarını kaydeden Terzioğlu, aday belirleme noktasında bu kez kriterlerinin olacağını belirtti.

 

Terzioğlu ile yaklaşık 10 dakikalık söyleşide şunu anladım. Saadet Partisi seçimlere yine iddialı hazırlanıyor. Terzioğlu aday konusunda ipucu vermese de, satır aralarındaki mesajlarından sanki eski ilçe başkanı Bahri Urgun’u işaret etti.

 

Terzioğlu’nun en çarpıcı cümlesi ise, 10 yıldır İnegöl’ü yöneten Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı tabiri caizse çantada keklik görmesi. Alinur Aktaş’ı bence bu kadar hafife alınmamalı. Aktaş, son yerel seçimlerde İnegöl’ü silmiş süpürmüş bir isim. Bu konuda Saadet Partisi il başkanı Terzioğlu’na katılmıyorum. Aktaş, hala partisinin en güçlü adayı ve seçimleri kazanmaya en yakın isim…


“TAKDİR BEKLEYENİNDİR”

 

Mısır’da yaşanan katliamlar tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’ünde bir numaralı gündemi oldu. Mısır’da yaşanan vahşeti gören ilçe halkı, halen devam etmekte olan festivalin neden ertelenmediğini bir anda sorgulamaya başladı.

 

Duyarlı birkaç medya temsilcisi de, ilçe halkının bu durumdan duyduğu rahatsızlığı, gerek görsel, gerekse de yazılı medya aracılığı ile gündeme taşıdı.

 

Festivalin iptaline ilişkin talebi ilk başta şahsına muhalefet edildiğini düşünerek kale almayan siyasi irade, iptal seslerinin artması üzerine birkaç konseri iptal etme kararı aldı.

 

Gönül isterdi ki, konser programlarının tamamı iptal edilsin. Ama siyasi irade bazı konserlerin bağlantılarının ve ödemelerinin, çok önceden yapıldığını belirterek, iptal edilemeyeceğini öne sürdü.

 

Konser iptalinin duyurulduğu basın toplantısında konuşan belediye başkanı Alinur Aktaş, festivalin iptalini, ya da revize edilmesini isteyen iyi niyetlilere teşekkür ederken, şahsını eleştiren ve imam hatipliliğini sorgulayanları da kamuoyunun takdirine bırakarak şahsıma göndermede bulundu.

 

Ancak Sayın Aktaş’ın yanıldığı bir nokta var. Şahsımın ne siyasette, ne de herhangi bir STK’da makam hedefi olmadığı için kamuoyundan da takdir beklentim yok. Takdir, bekleyenindir.

 

Benim inandığım bazı değerler var. Kim inandığım değerlere aykırı işler yapıyorsa, o kişinin makamı ne olursa olsun, kendisini Allah için uyarır, kendisine Hakkı tavsiye ederim. Bunu da sadece Allah rızası için yaparım…