www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ KENDİNİ İNKÂR ETTİ

AKTAŞ KENDİNİ İNKÂR ETTİ


İlçemizdeki 4 siyasi parti İnegöl Belediye Başkan adaylarını belirledi ve sahaya indi. Tüm adaylar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

30 Mart yerel seçimleri için en erken yol alan Saadet Partisi Adayı Salih Berber ise, yaklaşık 4 aydır kapı kapı geziyor ve istişarelerde bulunuyor. Berber, bu süreçte mevcut Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a herhangi bir eleştiride bulunmadı, taki Aktaş’ın adaylığı açıklanana kadar. 

 

SP adayı Salih Berber, geçtiğimiz günlerde gazetelerin manşetlerinde yer alan haberde Aktaş’a dedi ki, “Vatandaşın Ortak Şikâyeti Yapboz”. Yani vatandaşların asfaltlanan yolların kısa süre içerisinde yeniden kazılmasından, döşenen kaldırım taşlarının bir başka sorun nedeniyle yeniden sökülmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.  Berber yap-bozlara İnegöl girişlerine bir dönem konan ve sonra gelen tepkiler üzerine kaldırılan kalas ve top figürleri ile çevre yolundaki yamaları örnek gösterdi. Berber ayrıca, 1994 yılında kendi belediyelerinin yaptığı bazı hizmetlerden örnekler verdi.

 

Başkan Aktaş Yap-boz beledîciliği ile suçlanmasına çok öfkelendi. Her belediyenin yapbozlarla suçlandığını anlatmaya çalışan Aktaş, bir yerde baltayı taşa öyle vurdu ki, adeta kendisini inkâr etti.

 

Aktaş, Salih Berber’i kast ederek, “Vakti zamanında sen de belediyecilik yaptığını söylüyorsun, ama baktığımızda Alanyurt’ta insanların yanına 2 milyon ton çöp döküldü. Sende bu çöpleri dökenlerden bir tanesisin. Madem 1994 yılını sahipleniyorsun sana da bunun hesabını sorarlar. Biz 2 milyon çöpün döküldüğü yeri şimdi botanik parka çeviriyoruz. Mart ayının başında kendisini de bekliyorum. İnşallah kurdeleyi beraber keseriz” cümlelerini kullandı.

 

Başkan Aktaş, kendini öylesine kaybetmiş olacak ki, 1994 yılı belediyesini eleştirirken, aslında o dönemin belediye başkanı Hikmet Şahin’i eleştirdiğinin farkında bile değildi.

 

Rahmetli Hikmet Şahin, bugün İnegöl’de taraflı tarafsız tüm İnegöllülerin, takdir ettiği ve en başarılı bulduğu belediye başkanlarından biridir.

 

Aktaş, 1994 yılı belediyesine atıfta bulunurken acaba hiç düşündü mü? Ben Hikmet Şahin’in o günün kısıtlı bütçeleriyle yaptırdığı Kültürpark’ın bir benzerini, 110 milyonluk dev bütçe ve iktidar olmamıza rağmen yapabildim mi diye.

 

Bugün herkesin kabulüdür ki, kültürpark olmasaydı İnegöllülerin nefes alabileceği bir tane daha yeşil alanı yoktu.

 

Başkan Aktaş’ın yaptığı bütün sosyal ve kültürel faaliyetler, o belediyeciliğini eleştirdiği Hikmet Şahin’in yaptırdığı Kültürparkta gerçekleştirmekte. İlçe halkı yaz oldu mu orada dinlenip vakit geçirmekte. Sporunu o mekanda yapmakta. Konser yada bir eğlence tertiplendiğinde o mekandan başka alternatif bir alanımız yok.

 

Hepsinden önemlisi, Aktaş’ın bugün belediye başkanlığı koltuğuna oturmasına vesile olan bir numaralı aktör rahmetli Hikmet Şahin’dir

 

Siyasi hayatını ve kazanımların rahmetli Hikmet Şahin’e borçlu olan Başkan Aktaş’ın, SP Adayı Salih Berber’i eleştireyim derken kullandığı talihsiz cümleler, gerçekten kendisini inkârdan başka bir şey değildir. Allah Aktaş’a selamet versin…