www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ´IN HABERYORUM AŞKI!

.


Ufaklığımızda gelip oyunumuzu bozan çocukları şikayet ederdik ya annelerine, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´da sürekli gazetemizi şikayet ediyor.

Yok efendim köşe yazarı Şerif Gürbaş köşe yazısında bana şunu şunu dedi. Hop mahkemeye, Yok efendim Haberyorum gazetesi belediye haberlerin de benim adımı kullanmadı, başkan yardımcımızın adını kullandı hop basın ilan kurumuna,

Ya arkadaş biz sizin haberlerinize doğru dürüst yer vermeyen Bursa merkezli gazeteleri beslerken, Haberyorum Gazetesi´ne selam bile vermediğinizden şikâyet ediyor muyuz?

Çocuk gibi ne diye sürekli şikâyet ediyorsunuz. İşini düzgün yapanı kimse durup dururken eleştirmez. Siz sürekli yanlış yapıp yalpalıyorsunuz, bizde gereken eleştirileri üslubunca yerine getiriyoruz. Bu güne kadar gönderdiğiniz bir tane tekzibinizin bile mahkemelerce kabul görmemesi, bizim gazete olarak basın ilkelerine göre hareket ettiğimizin bir göstergesi değilmi.

Bakın dünkü mecliste bir yanlışınız daha ortaya çıktı.  Bilerek ya da bilmeyerek, yetkiniz olmadığı halde büyükşehir belediyesinin yapması gereken otoparkı yapmaya kalkışmışsınız. Hem de 35 bin liraya mal edeceğiniz otoparkı,  bir buçuk yıl sonra yıkmayı göze alarak.

Bugün bir personeliniz kafayı çekip 35 bin liralık bir belediye aracını kaza ile perte çıkarsa, hakkında soruşturma açarsınız. Mahkeme ile o aracın parasını kendisinden tahsil edersiniz, etmelisiniz de.

Ama siz ayık kafa ile kalkıyorsunuz, bir buçuk yıl sonra yerinde yeller esecek olan bir otoparka 35 bin lira gömüyorsunuz ve bu yaptığınızı hizmet diye yutturmaya çalışıyorsunuz.

Ey Başkan size soruyorum; siz hiç hayatınızda alın terinizle kazandığınız 10 liralık banknotu uçak yapıp evinizin penceresinden havaya attınız mı?

Atamazsınız ki, atmayın da zaten, yazık olur alın terinize. İşte alın terinizi nasıl uçak yapıp havaya atamazsanız, ilçe halkından tahsil ettiğiniz paraları da öyle hoyratça havaya atamazsınız. Hem de büyükşehir belediye kanunu hiçe sayarak.

?Hani ben mali müşavirim hesabı kitabı iyi bilirim? havasındaysanız, yeminle siz hesap kitap nedir bilmiyorsunuz. 

Bilseydiniz şayet, 12 yılda milyonlarca lira harcadığınız İnegöl´e bir tane gözle görülür, elle tutulur eser kazandırırdınız. Her yıl aynı sokakları asfaltlamaz, aynı kaldırımlara yeniden taş döşemezdiniz.

Siz bırakın İnegöl´ eser kazandırmayı, yaptıklarınız yerinde dursa yine de şükredeceğiz.  Ama biliyor musun Sayın Başkan; İnegöl´de iyi ki Haberyorum gibi bir gazete var. İyi ki yanlışlarınızı dile getirecek babayiğit bir gazeteci var. Yoksa bu millete daha çok kül yuttururdunuz.