www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ´IN RAMAZAN FETVASI!


 

İnegöl Kent Konseyi´nin çalışmaları, belediye meclisinin kararı, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın kararlılığı ile 2 Şubat tarihinden bugüne İnegöl´de yaya kaldırımına ürün çıkarmak yasak.

Tabi yasağın hayata geçmesiyle birlikte bir kısım esnaf gelirlerinin düştüğünü iddia ederek duruma isyan etti. Esnafın isyanı üzerine bazı oda başkanları, konuyu basın aracılığı ile yetkililerin dikkatine sundu.

Ancak yapılan açıklamaları kimse tınlamadı. Taki seçim arifelerine kadar. Gelirleri düşen artı belediyeden ceza yiyen esnaflar durumu seçim üzeri kendilerini ziyaret eden AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin´e ilettiler. Esnafın yasaktan bu denli rahatsız olduğunu bilmeyen Milletvekili Şahin, esnaftan aldığı izlenimleri aktarırken, esnafa getirilen yasağın, partisine oy kaybettireceğini söyledi.

Kent Konseyi Başkan Haydar Cerrah ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ne esnafın feryadına, ne oda başkanlarının tepkisine, nede Milletvekili Şahin´in uyarısına kulak asmadı.

Asmadı zira, Haydar Cerrah ve Alinur Aktaş, yaya yolunun kapatılmasının kul hakkı olduğunu savunuyorlardı.

Ancak ortada 11 yıl süresince kul hakkına hiç müdahale etmeyen bir belediye başkanı vardı. Ama belli ki artık kul hakkı yemeyecek ve yedirmeyecekti ki;

Kul hakkından korkan Başkan Aktaş, önceki gün makamında yaptığı açıklamada, kul hakkının bazı zaman dilimlerinde yenilebileceğine! dair fetva verdi.

"Ramazan ayında kul hakkı yemenize izin vereceğim" kabilinden bir açıklama ile esnafa iftar saati masa sandalye çıkarma izni veren Başkan Aktaş´ın, bu fetvayı nereden aldığını açıkçası merak ettim.

Bu arada esnaftan gelen şikâyetleri kaleme alıp, konuyu gündeme taşımam hasebiyle şahsımı tetikçilikle suçlayan, hatta üzerine vazife olmamasına rağmen gazetemizi iptal eden zatı muhtereme de sevgi ve saygılarımı sunar, hayırlı Ramazanlar dilerim...