www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ´IN ŞANSI


 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını ciddî ciddi dillendirmeye başladı. Her ne kadar bu konuyu gazetecilerin gündeme getirdiğini ve yakıştırmalarda bulunduğunu iddia etse de,  7´den 70´e herkes Aktaş´ın 16 BBB 01 plakalı Mercedes´e binmek istediğini biliyor.

Ayrıca Başkan Aktaş´ın İnegöl´deki bir kısım medyayı dizayn etmesi, yeni yeni  spor kulüpleri türetip farklı görüşten insanları etrafında toplaması, sosyal aktivitelere ağırlık vererek, toplum içerisinde çok fazla boy göstermesi, açılış, düğün ve cenazelere katılımlarını iki katına çıkarması, Bursa basını ile olan kısa paslaşmaları ve belediyenin gücü ile parti içerisinde kurduğu hegemonya büyükşehir adaylığının ayak sesleridir.

Peki Başkan Aktaş´ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na aday olma hayalinin ardında yatan gerekçeler neler dersiniz.

1-Bir kere kabul edelim Alinur Aktaş çok nasipli biri. O´nun İnegöl Belediye Başkanlığına adaylığı yüzde 1 ihtimal iken, kendi ifadesi ile hasbel kader belediye başkan adayı olmuş ve kaderi ona, her şeye rağmen 3 kez seçilme imkânı tanımıştır.

2-Görev yaptığı süreçte siyaseti ve belediyeciliği adamakıllı kavrayan Aktaş, paranın ve şöhretin tadına varmış biri olarak, 2019 sonrası mobilyacılık yapıp ´avam´ olmaktansa,  şansını sonuna kadar zorlayıp ´havam´ olsun isteyecektir.

3-Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´den bir eksiği olmadığına, hatta ondan daha başarılığı olacağına inancı tamdır.

4-AK Parti şayet 2019´da Bursa´ya tecrübeli bir belediye başkan adayı arayacak olursa, bu isimlerin başında hiç şüphesiz Başkan Aktaş gelmektedir.  

5-Yine Başkan Aktaş´ın önünde rahmetli Hikmet Şahin örneği vardır. Her ne kadar Rahmetli Şahin gibi bir vizyonu olmasa da, Başkan Aktaş´ta partisinin en başarılı belediye başkanlarından biridir.

Başkan Aktaş´ın adaylık şansı ise şuan ki konjonktüre göre mümkün gözükmüyor. Ancak Bursa il başkanlığında yaşanacak olağan dışı gelişmeler ve yeni teşkilât yapılanması Başkan Aktaş´ın elini güçlendirebilir.

Şahsen Başkan Aktaş´ın Büyükşehir Başkanı olmasından rahatsızlık duymam aksine sevinirim. Daha önce dediğim gibi Aktaş´ın Bursa´ya Başkan adayı olmasını, Galatasaray´ın Avrupa´da başarılı olmasını istediğim gibi canı gönülden istiyorum.