www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ`IN YERİNE OLSAM

AKTAŞ`IN YERİNE OLSAM


İnegöl merkezde haftanın beş günü pazar kuruluyor.  Bu pazaryerleri içerisinde en kullanışlı olanı geçtiğimiz günlerde çatısı göçen Mer-Pa. 

Yine Alanyurttaki pazaryeri de üstü kapalı olması hasebiyle, diğer açık pazarlara nispeten daha memnuniyet verici.

Ancak İnegöl`ün en güzel pazaryeri diye kabul edilen MER-PA bile ne pazarcı esnafını, ne de ilçe halkını tam anlamıyla tatmin etmiyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmalarında MER-PA`dan modern pazaryeri diye bahsetse de, bu pazaryerinin çok modern olduğu söylenemez. Zira en başından beri birçok eksiğinin olduğu biliniyor, konuşuluyor.

Benim bir çırpıda sayacaklarım arasında otopark, kafeterya, Mescid, bebek emzirme odası,  çocuk oyun odası ve klima geliyor.

Tüm bu eksiklerine rağmen, kapalı olması hasebiyle buna da şükür denilen MER-PA, geçtiğimiz günlerde çatısının çökmesi sonucu yıkılarak kullanılamaz hale geldi.

Şimdi suçlu aranıyor. "Bu kadarcık karla çatımı çöker, burada bir ihmal söz konusu, yada yandaş müteahhide verdiler de ondan böyle oldu" gibi çeşitli iddialar konuşulup duruyor.

Herkes konuşsun diyeceğini desin. Kimsenin içinde bir şey kalmasın. Ama başımıza gelen bu musibetten ders alalım ve bunu bir fırsata çevirelim derim.

Bana göre İnegöl Belediye başkanı Alinur Aktaş`a, şimdi çok daha modern bir pazaryeri yapma fırsatı doğmuştur.

Başkan Aktaş`ın yerinde olsam siyasi parti ilçe başkanları ve oda başkanlarıyla oturup istişare yapar, onlarında mutabık kaldığı ve bir daha eleştiri getiremeyeceği bir pazar yeri yaparım.

Özellikle otopark sıkıntısının olmadığı, Mescid,  klima, bebek emzirme odası, çocukların oynayacağı kapalı bir oyun alanı ve kafeteryanın olduğu bir pazaryeri yaparım.

Yine MER-PA` nın dışında kalan köylüleri düşünür, onları da kapalı alanın içe dahil edecek şekilde proje hazırlar, onların da hayır dualarını alırdım.