www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AKTAŞ`LA KAHVALTI

AKTAŞ`LA KAHVALTI


İnegöl Belediye Başkanı Aktaş, ilçemizdeki basın temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltının ardından 8 aylık belediye çalışmalarını değerlendiren Başkan Aktaş, sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Aktaş konuşurken, her zamanki gibi relaks bir belediye başkanı görüntüsü vermeye çalıştı, ama özellikle büyükşehir yasasını savunmaya çalışırken oldukça zorlandığını gördüm.

Zira belediyenin 8 ayda 30 milyona yakın gelirinin büyükşehire gitmesi, doğru düzgün hizmetin gelmemesi, yaşanan sorunların ivedi şekilde çözülmemesi ve kabağın sürekli İnegöl Belediyesine patlaması, Başkan Aktaş`ı doğal olarak üzüyor ve strese sokuyor. 

Dün her ne kadar, "Evet büyükşehir sancılı başladı ve kısa vadede bizi üzecek, ama orta ve uzun vadede gerekli hizmetleri fazlasıyla alacağız."dese de bana pek inandırıcı gelmedi.

Başkan Aktaş`ın büyükşehir yasasını siyaseten savunduğunu, kapalı kapılar ardında ise yakın dostlarına dert yandığını duyuyorum, biliyorum.

Bu nedenle de kendisine, "Hükümet dese ki, dileyen belediye eski müstakil haline dönebilir, ne yaparsınız tercihiniz hangi yönde olur."diye sorduğumda,

Dönerim ya da dönmem demedi ama, "8 aylık sürece bakarak karar verecek olsam dönerim, ama orta ve uzun vadede büyük projelerin olacağına inanıyorum o yüzden de dönmem."şeklinde kaçamak ve bir o kadar da politik cevap verdi.

Dün Başkan Aktaş ile yaptığımız söyleşiyi, Genç Gazete Genel Müdürü Ömer Şen ile değerlendirme fırsatı buldum. Büyükşehir yasasını kendi aramızda istişare ettik. Ömer Şen`in büyükşehir yasası ile ilgili şu tespiti oldukça isabetli idi. "Büyükşehir senede 50 milyon alacaksa ve o oranda hizmet verecekse hiç bir anlam ifade etmez. Onu İnegöl Belediyesi`de yapar. Ama aldığının üzerinde hizmet verirse, işte o zaman büyükşehir yasasının faydalı olduğunu söyleyebiliriz"

Büyükşehir, 8 ayda 30 milyon, geriye kalan 4 aylık kesimde15 milyon daha alacak olursa 1 yılda İnegöl`den 45 milyon(trilyon)almış olacak.

1 yılı değerlendirdiğimizde İnegöl`e ne verdi diye sorarsanız, "ellerim boş yüreğimde bir sızı..."dan başka bir şey değil...