www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


ALİNUR AKTAŞ´A AÇIK MEKTUP


 

     Genel olarak yazılarımda ilçe ve il meselelerinden daha çok ülke meselelerine ağırlık vermekteyim. Ancak Belediye Başkanı´mızın ilçe halkımıza yazdığı ve doğal olarak bana da ulaşan mektubundan dolayı bu yazımı Belediye Başkanı´nın mektubuna cevap mahiyetinde yazmak istiyorum.

 

     Öncelikle bu mektupların yazılma nedenini bir türlü anlayamadım. Yapılan hizmetler Allah C.C. rızası için yapılıyorsa ve yine ilçe halkımızın size yüklediği sorumluluk gereği yapılıyorsa bunun mektup yazarak reklamının yapılması anlaşılır değil. Zaten mektupta da yaptıklarınızdan çok, seçim beyannamesinde vaat ettiklerinizin yapılmasına başlandığını belirtiyorsunuz.?Cek-cak?larla dolu bir mektup yazmışsınız. Öyle anlaşılıyor ki, seçim beyannamenizde vaat ettiklerinizi, Büyükşehir Belediyesi´ne yaptıraramama endişeniz var.

 

       Diğer yandan kendi reklamınızı yapmış olduğunuz gerek bu mektupların, gerek farklı araçlarla kendinizin reklamına dönük harcamaların parası sizin cebinizden mi çıkıyor? Yoksa belediye bütçesinden mi ? Bilboardlarda boy boy resimlerinizi görüyoruz. Hizmetleri duyurmak için kendi resminizi öne çıkarıyorsunuz. Bunlar sizin kendi cebinizden yapmanız gereken harcamalar.Bu harcamalar için hakkımızı helal etmediğimizi bilmenizi istiyorum.

 

       Belediye bütçesinde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Kendi arzu ve istekleriniz doğrultusunda ve kendi menfaatleriniz için belediye bütçesini kullanamazsınız.

 

       Sayın Başkan, maalesef etrafınızda güçlü bir ekip kuramadınız. Bu nedenle yapmış olduğunuz bir çok yatırım maalesef ileriye dönük yatırımlar olmadı.Terminali yıktınız, yerini AVM´ye peşkeş çektiniz. Hemen arka tarafına aynı büyüklükte bir terminal yaptınız. Siz ve ekibiniz de biliyor ki, bu terminal önümüzdeki 20 yıl içinde oradan kaldırılmak zorunda kalacak. İnegöl´lülerin parası ile yaptığınız bu terminal binası da Büyükşehir´in mülkiyetine geçti. Terminal gelirlerini Büyükşehir almaya başladı.

Yine Toptancı Hali yıkıldı, yerine eskisinden daha az dükkan sayısı olan Hal binası yaptınız. Bunu da yapılmaması gereken yere yaptınız. Siz ve ekibiniz biliyor ki, bu hal binası da önümüzdeki 20 yıl içinde bulunduğu yerden kaldırılacak. Yine bu Hal binası da Büyükşehir´in mülkiyetine geçti. Gelirlerini Büyükşehir alıyor. Perşembe pazarının durumu malum. Gecekondu tipi bir pazaryeri ilk zorlanmada maalesef çöktü. Hastane binası da maalesef yanlış bir yere yapıldı. Şu anda sürekli alt katını su basma tehlikesi yaşıyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde o hastanenin de oradan kaldırılması gündeme gelecek.

 

        İnegöl halkının paralarını lütfen inşaatlara gömmekten vazgeçin. Park, yeşil alan, şehir ormanı yapın. Eski devlet hastanesinin olduğu yere yapacağınız Belediye sarayı gereksiz ve israf yatırımdır.

Cumhurbaşkanı´ndan herhalde sizlere SARAY sevdası bulaştı. Büyükşehir Sarayı´nı gördük. Şimdi İnegöl´e böyle bir SARAY yapacağınızı yazmışsınız. Lütfen vazgeçin. İsraf yapmayın israf haramdır. Eğer biraz vicdanınız varsa, İnegöl´lülerin yaşam koşullarını kolaylaştıracak, hayatı ucuzlatacak projeler hazırlayın. Bunları hayata geçirin.

 

       2011 yılında yaptığınız asfalt paralarını şimdi tahsil ediyorsunuz. Seçimlerde halkımız oy vermez endişesi ile bu paraları tebliğ etmediniz. Şimdi yapmayı vaat ettiğiniz hizmetlerin bedelini ne zaman halkımızdan almayı düşündüğünüzü de belirtin de millet yiyeceği kazıkları öğrensin.

 

       Büyükşehir yasası ile zaten İnegöl, Büyükşehir´e peşkeş çekildi. Büyükşehir su faturalarını şişirerek, yol kenarlarına yaptığınız kanunsuz ve hukuka uygun olmayan otopark ücretlerine zam yaparak, köy meralarından kira alarak,  İnegöl´de yaşayanların hayatını biraz daha zorlaştırıyor. İnsanlar geçim sıkıntısı içinde, Büyükşehir İnegöl´den aldığı ile Bursa´da SARAY yapıyor, stadyum yapıyor. Eski stadyumun nesi vardı? Yenisini Trabzon, Merkezi Hükümete yaptırdı. Bursa´lılar ise ceplerinden stadyum yaptılar. Sanatçı bozuntularına milyonlar ödeniyor. Kutlamalar, karşılamalar, eğlence, debdebe, vur patlasın çal oynasın. Bu değirmenin suyu birgün kesilir. Hakkımızı helal etmiyoruz.

      Ne kadar çok inşaat, o kadar çok rant. Birgün çıkar bir hesap soran elbet. Bu dünyada olmazsa ahirette bunların hesabı sorulacak elbet. Bakalım o zaman nasıl hesap vereceksiniz?

 

      Size tavsiyem, siyasi geleceğiniz endişesi taşımadan, Büyükşehir´e karşı İnegöl´lülerin avukatlığı yapın. İnegöl için kendinizi feda edin ki, Büyükşehir daha fazla İnegöl´ü sömüremesin.