www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ALİNUR AKTAŞ AKILLANMAYACAK!


 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim çalışmaları sürecinde kendi ifadesine göre 40`ın üzerinde mahalleye ziyarette bulunmuş, ama çarşı bölgesine bir kere bile uğrama cesareti gösterememişti. Bunun nedeni de seçimlerden bir kaç ay önce uygulamaya koyduğu ürün çıkarma yasağına esnafın verdiği sert tepkiydi.

Sayın Aktaş`a siyaset öğretecek değilim, ama siyaset ekip işidir. Bir parti şayet seçime girecekse, herkes aklı selim hareket etmeli ve partisini zorda bırakacak kararlar almamalı, ya da alternatif çözümler üretmeli.

Bugün gelinen noktada seçim sonuçlarına baktığımızda, 2011 seçimlerinde İnegöl`de yüzde 66 oy alan AK Parti, İnegöl`de yüzde 9 oranında oy kaybetmiştir. Bu oy kaybının yaşanmasında Başkan Aktaş`ın uygulamalarının ve icraatlarının rolü büyüktür.

 Başkan Aktaş`ın tezi doğru olsaydı şayet, yani bütün İnegöl halkı esnafa uygulanan yasaktan memnun kalsaydı, AK Parti`nin oyları düşmez artardı. Aktaş, mağdur ettiği esnafın da ilçe halkının bir parçası olduğunu, onların da eşleri ve çocukları olduğunu unuttu sanırım.

Seçim öncesi Milletvekili Hüseyin Şahin`in de dile getirdiği gibi, AK Partililerin gönül rahatlığı ile dolaşamadığı çarşıda, AK Partili Belediye Başkanı Alinur Aktaş`a büyük öfke vardı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın bir kez olsun ziyaret edemediği çarşı bölgesinde ki esnafa harakiri yaparcasına ceza kesen İnegöl Belediyesi, esnafın öfkesini iyice körüklemiş ve bugün geldiğimiz noktada AK Parti`ye cezayı kesmiştir.

Seçim sonuçlarından ders çıkarmayan Başkan Aktaş, seçim öncesi encümen kararı ile ceza kestiği esnafa, dün itibarî ile tebligatları göndermeye başladı.

Sadece çarşı bölgesindeki 6 esnafa öğrendiğim kadarıyla ikişer adet 208`er TL ceza kesen (416 TL)Başkan Aktaş, hala ateşe körükle gitmektedir.

Açıkçası AK Parti adına bu durum hiç şık değildir. Zira Milletvekili Şahin`in ifade ettiği gibi esnaf babası bir başbakanın, böylesine esnafla didişen bir belediye başkanı olması kabul edilebilir bir durum değildir.  Geçim derdinde olan ve her an ceza yeme endişesi ile karşı karşıya olan esnaf diken üstündedir. Milletvekili Hüseyin Şahin`in, seçimlerden sonra bu konuyu çözeceğini ifade etmesi ise esnafta büyük bir beklenti halini almıştır.

Başkan Aktaş`ın seçim sonuçlarından sonra artık ayakları yere basmalı, artık İnegöl halkının kimsenin karakaşına kara gözüne oy vermeyeceğini anlamalıdır.

Başkan Aktaş, uygulamaları ile esnafa kan kusturmaktansa makul bir yol bulup esnafın gönlünü almalıdır. Bu zamana kadar esnafın lehine herhangi bir çalışma yapmayan, uygulama ve icraatlarıyla sürekli esnafı geçim derdine düşüren Başkan Aktaş`ın, ustalık döneminden çırak çıkma olasılığı şu konjonktürde yüksektir.