www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ALLAH SÖYLETTİ!


 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün tarihi bir itirafa imza attı. Kapalı kapılar ardından büyükşehir yasasından duyduğu rahatsızlığı açıkça ifade eden Başkan Aktaş, dün basın mensuplarının karşısında büyükşehir yasasını savundu ve kendi ifadesiyle büyükşehir muhaliflerine kapak olsun diye de aynen şu ifadeleri kullandı.

?Allah´a şükrediyorum. Biz bırakın kestane fidanı, arı kovanı dağıtmayı, ürün toplama merkezi yapmayı, biz herhangi bir köyümüzün camisine kum verirken kaçak göçek yollarla veriyorduk. Muhtarlarımız da bu konuyu çok iyi hatırlıyorlardır. Okullarının bahçesine kilit parke verirken veya kanalizasyonu, suyu ile alakalı oluşan bir problemi giderirken, kendilerine 8-10 metre boru verirken ne ceremeler çektiğimizi, müteahhitlere nasıl minnet ve rica ile iş yaptırmaya çalıştığımızı hatırlıyorlardır. Bunu özellikle söylüyorum ki; Büyükşehir Belediyesi yasası ile alakalı kendince eleştiri getiren, köylerimize bu işin zarar verdiğini, çiftçimize zarar verdiğini düşünenlere kapak olsun.?

Meğer Başkan Aktaş, büyükşehire bağlanmadan önce ne ceremeler çekmiş. Belediyelerin köylere çakıl taşı bile vermesi imkânsız iken kaçak göçek yolları tercih ederek hizmet verdiğini itiraf eden Başkan Aktaş, işlediği kabahate köy muhtarlarını da şahitçi olarak göstermiş.

Ya o müteahhitlere minnet ve rica ile yaptırılan işlere ne demeli. Rica ve minnet edilerek iş yaptırılan o müteahhitler,acaba Başkan Aktaş´a hangi rica ve taleplerle geri döndüler.

Başkan Aktaş´ın bu tarihi itirafı olmasa ve ben Başkan Aktaş´ın yetkisi dışında işler yaptığını yazmış olsaydım, eminim Aktaş´tan tekzip, Aktaşçılardan küfür yerdim. Ama Allah söyletiyor işte?

 

AYŞE TEYZENİN KIZI

Yaklaşık 2 Ay önce İnegöl´de bir bıçaklama olayı yaşandı. 17 yaşındaki bir genç aralarında husumet olduğu bilinenbir grup genç tarafından tartaklandıktan sonra, aldığı bıçak darbeleriyle ağır şekilde yaralandı.

Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren genç başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.  Ameliyat esnasından anne ve babasının halini ben biliyorum. Allah kimseyi evladıyla bu şekilde imtihan etmesin.

Peki bu genci bıçaklayan kişi ne oldu dersiniz. 2 aya yakın cezaevinde yatan şahıs dün mahkeme tarafından tahliye edildi.

Bıçaklanıp ağır şekilde yaralanan çocuğun ailesi, mahkemenin verdiği bu karar sonrası büyük şok yaşadı. Nasıl yaşamasın ki?

Hani vefasızlık karşısında; ?Vefa İstanbul´da bir ilçenin ismi?derler ya, bende mahkemelerde aranan adaletin,bizim mahalledeki,?Ayşe teyzenin evde kalmış kızı´olduğunu anladım.