www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ALLAH SAYILARINI ARTTIRSIN

ALLAH SAYILARINI ARTTIRSIN




İnegöl’de 2013-2014 yılında eğitime açılacak olan Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Liselerinin tanıtımı geçtiğimiz hafta düzenlenen bir programla yapıldı.

Okulun fiziki yapısından, kapasitesinden, kalitesinden ya da kaça mal olacağından bahsetmek istemiyorum. Bahsetmek istediğim okulun tanıtım haberi İnegöl’de ki tüm yerel basında yer almasına rağmen, yaptıranın kim olduğuna dair ne bir isim, nede bir resmin olmayışı idi.

İnegöl’e bu güzel eseri kazandıranın kim olduğunu az sayıda insan biliyor. Bende bunlardan birisiyim. Ancak bu hayırlı hizmeti yaptıranın tüm kamuoyunda bilinmesi ve örnek alınması gerektiğini düşünerek kendisine ulaştım ve sordum; Neden ismin ya da fotoğrafların basında yer almadı. Cevabı muhteşemdi; “Ben bu hizmeti, Allah rızası için yaptım.”

“Ama senin gibi genç bir işadamının bu hayrı kazandırdığının bilinmesi, ilçemizdeki diğer işadamlarımıza örnek teşkil etmesi gerekmez mi” dediğimde, yine mütevazi bir şekilde; “insanız nefs taşıyoruz. Kalbimize kibir düşmesin” dedi. Ben de fazla üstelemeyerek, “hayrın ve hasenatın en makbulü gizli yapılanıdır sen doğrusunu yapmışsın” dedim.

Mobilya sanayinde faaliyet gösteren ve kısa sürede sektöründe hatırı sayılır noktalara ulaşan genç hayırseverimizin, babasının adını verdiği bu güzel eseriyle ihlâslı bir kul, hayırlı bir evlat ve İnegöl’de kazandığını, yine İnegöl’ün hizmetine harcaması harükülade ve örnek alınacak bir durumdur.

Ben bu genç hayırsever işadamımıza işlerinde başarılar dilerken, bugüne kadar İnegöl’e bu ve benzeri hizmetleri kazandıran tüm hayırseverlerimize ilçe halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun ve sayılarını arttırsın. İnşallah bu hayırseverimiz gibi daha nice işadamlarımızın bu şirin ilçemiz için hayırlı muradları olur.

İLK MAÇ ÇOK ÖNEMLİ 

2. Lig Beyaz grupta son maçını dün kendi sahasında Kızılcahamam ile oynayan İnegölspor, Play Off maçlarını 20-28 Mayıs tarihleri arasında Denizli’de oynayacak.

Eleme usulü ile oynanacak maçlarda İnegölspor’un taraftar desteğine çok ihtiyacı olacak. Sezon boyunca içeride dışarıda bordo beyazlıları yalnız bırakmayan cefalar ve vefakâr taraftarlarımızın, Denizli’de takımlarını yalnız bırakmayacağını ümit ediyorum.

Eğer İnegölspor’umuzun 1. lige çıkmasını istiyorsak, şimdi basınıyla, işadamlarıyla, STK ve siyasi partilerimizle takımımıza maddi manevi sahip çıkma zamandır. 

Özellikle ilk maç çok önemli. Takımımız ilk maçını kazanırsa, diğer maçlara çok daha iyi motive olacaktır. Bu nedenle ilk maça ilçe protokolünün ve yine İnegöl’den yapılacak organizasyonla taraftarımızın gitmesi ve takımlarını desteklemesi gerekiyor.

Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Zira bu fırsat bir daha elimize geçmeyebilir…

YAHYA BALAKUŞ İYİLEŞİYOR
İnegöl’ün sevilen simalarından gazeteci (Hacı)Yahya Balakuş, Cuma akşamı kalp krizi geçirdi. Bursa Yüksek İhtisas Hastanesine sevk edilen Yahya Balakuş, doktor kontrolünde tutulurken durumunun iyiye gittiğini öğrendim. 3. kez kalp krizi geçirerek bizleri korkutan Hacı Yahya abimize Allah’tan şifa dilerken, sağlığına büyük zarar verdiğine inandığım sigarayı artık bırakmasını, yerine bol bol şeftali yemesini kendisini seven bir kardeşi olarak tavsiye ediyorum.