www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ALTEPE`DEN KURBAN OLMAZ!

ALTEPE`DEN KURBAN OLMAZ!


Kar yağdı pazaryeri çöktü, köy yolları kapandı, merkez, belde ve köylerde elektrikler ve sular kesildi. İnsanlar günlerce mağdur oldu, tabi doğal olarak ta nerede bu devlet, nerede bu belediye demeye başladık.

Sosyal medyada başlayan isyanlara kulak veren İnegöl basını ise, yaşanan olumsuzlukların faturasını iki kuruma kesti. Bu kurumlardan biri Büyükşehir Belediyesi, diğeri UEDAŞ.

Son 1 haftada İnegöl`de yaşanan sorunlar gösterdi ki, insanoğlu olarak ne kadar az şükrediyormuşuz. Meğer ne büyük nimetlere sahipmişiz.

Tangur tungurda olsa bizim açık olan yollarımız, kışın üşüyüp, yazın kavrulsak ta kapalı bir pazaryerimiz, 24 saat musluklardan akan ama beğenip içmediğimiz suyumuz ve varlığının kıymetini kesilince anladığımız bir elektriğimiz vardı. Ne zaman kar yağdı hepsi elimizden gitti kıymetini anladık.

Neyse gelelim kurban meselesine...

Kar yağışı sonrası yaşanan aksaklıkların baş sorumlusu olarak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gösterildi.

Kar temizleme araçlarının önünde verdiği pozla kışa hazır olduklarının mesajını veren, ancak İnegöl`e hizmet vermemekle suçlanan Başkan Altepe, İnegöl basını tarafından çok sert şekilde eleştirildi.

Basın olarak bizim en kolay yaptığım iş zaten eleştirmek. Vatandaşın yaşadığı sorunu dile getirip yetkilileri göreve davet etmek, yetersiz kalan siyasetçi ve bürokratları topa tutmak kadar kolay bir şey yok şu dünyada...

Başkan Altepe babamın oğlu değil. O`nu savunacakta değilim. Ama şu bir vaka, Başkan Recep Altepe`den kurban olmaz.

Yaşananların faturasını büyükşehire kesip Recep Altepe`yi oraya buraya şikâyet edip, kellesini istemek çok şık değil.

İnegöl halkı olarak her şey çok güzel olacak diye, 30 Mart`ta o ana kadar İnegöl`e herhangi bir hizmeti olmayan başkan Recep Altepe`ye, 10 yıl hizmet etmiş Alinur Aktaş`tan daha fazla oy verdi mi? verdi. Yani kendi elleriyle gel bizi yönet dedi mi dedi.

O zaman sabretmesini bileceğiz. Önümüzde daha 4 yıllık hizmet süresi var. Başkan Altepe henüz kolları yeni sıvadı.

Açıklamalara göre; 2015 yılı yatırım ve hizmet yılı olacak deniyor, bizde ümit ediyoruz. Şayet bu yılı da boş geçersek, işte o zaman kurban edilmek istenen Recep Altepe`ye bende ortak girerim...