www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ANKARA`DAN ABİM GELECEK!

ANKARA`DAN ABİM GELECEK!


İnegöl`e yepyeni bir hastane kazandırıldı. Kimler vesile olduysa hepsinden Allah razı olsun. Ancak ne hikmetse hastane ile ilgili apar topar bir karar alındı ve Başbakanın 7 Kasım Bursa programına yetişmesi için düğmeye basıldı.

Hastane personeli günlerdir taşınma telaşesin de. Tüm personel bir kişi hariç, geceli gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin yeni hastaneye taşınmak için mücadele verdi.

Ancak Hastanede her şey tamam değil. Hastanede şuan işler arp saçı olmuş durumda. Personel yetersizliği nedeniyle tüm hastane personeli seferber olsa da, hastane 7 Kasım tarihine nasıl yetişecek, yetişecek olsa da, tam istenildiği gibi hazır hale getirilebilecek mi, şüpheli.

Bir kere hastanede büyük bir temizlik sorunu var. Temizlik personelinin yetersizliğini yerinde gören biri olarak, çalışanları o birimden diğer birime mekik dokurken gördüm.

Yine diğer birimlerdeki personelin taşınma telaşesinden, işlerini tam manasıyla yapamaz halde gördüm. Herkeste bir panik havası. Neymiş Ankara`dan abim gelecekmiş.

Gelecekse gelecek, ne yapalım gelecekse. İlk defamı geliyor abiler, hep gelip gidiyorlar. Hastane personelini bu kadar strese sokmanın alemi var mıydı?

Olan gariban çalışanlara oluyor. Adamlar gecenin 3`lerine kadar çalışıp didindiler, ama birileri kalkacak hastaneyi 7 Kasım gününe yetiştiren benim diyerek aferin bekleyecek.

Acaba bu aferini bekleyen zatı muhterem, gerçekten yeni hastaneye taşınırken aferini hak edecek bir iş yaptı mı.

Mesela taşınma sürecinde iken, bir hafta izin alıp neden ortadan kayboldu, yada acilin açılacağı gün neden hastaneye esmedi dersiniz.

Sözün özü hastane 7 Kasım günü bir şekilde açılacak. Birileri protokolde boy gösterecek. Ama asıl kahramanlar hastanenin personelidir herkes bunu böyle bile.

Ben hiç bir karşılık beklemeden İnegöl halkına hizmet verecek yeni hastaneyi, 7 Kasım tarihine yetiştiren fedakâr hastane çalışanlarına ve onları geceli gündüzlü organize eden Başhekim Dr. Hayrettin Göçmen`e ilçe halkı adına teşekkür ediyorum ve minnetlerimi sunuyorum.

Şayet açılış günü birilerine plaket verilecekse, başta Başhekim Dr. Hayrettin Göçmen olmak üzere çalışan personeli temsilen herhangi bir çalışana, takdir plaketinin verilmesinin uygun olacağı kanısındayım...