www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


APO İÇİN NE YAPSAK AZ!

APO İÇİN NE YAPSAK AZ!


Ülkedeki terörü bitirmek ve kalkınmayı arttırmak amacıyla başlatılan milli birlik ve kardeşlik projesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

AK Parti ile HDP arasında devam eden görüşmelerde sıkı pazarlıklar yapılıyor. Bugüne kadar geçmiş hükümetlerin bırakın yapmayı, söylemeye cesaret edemediği işleri AK Parti iktidarı, adım adım gerçekleştiriyor.

Bu ülkede yaşayan tüm insanların eşit yurttaş olduğuna inanan biri olarak, Kürt vatandaşlara tanınan bazı imtiyazların istenildiğinde Gürcülere, Arnavutlara, Lâzlara, Pomaklara,  Boşnaklara ve diğerlerine de verileceğine inanıyorum.

Ancak milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında yaratılmak istenen, benim gibi milyonların da itiraz ettiği ve kabul edemediği bir algı var.

40 bin kişinin katili terörist başı apo ile ilgili öyle bir hava estiriyor ki,  sanırsınız apo olmazsa barış olmaz, apo olmazsa Kürtlere hakları verilmez.

Şuan Türk milletinin hali, kazana atılmış kurbağanın ısınan suyu fark edemeyip, sonunda haşlanmasına benziyor.  Zira terörist başı aponun kahraman bir Kürt lideri olduğu algısı, Türk milletine sanki yavaş yavaş empoze edilmeye çalışılıyor.

Aslında terörist başının bir barış adamı gibi gösterilmesine, ya da öyle bir algı yaratılmasına hiç gerek yok. Türk milleti AK Parti iktidarına sonuna kadar güveniyor.  Bence iktidar hiç oy kaybederiz endişe taşımasın.

Yarından tezi yok, Apo serbest kalsın, HDP’nin başına geçsin, 2015 genel seçimlerinde Diyarbakır’dan aday olup TBMM’ne girsin, hem dokunulmazlık zırhına bürünsün, hem 15 bin lira maaş alsın. Doğu illerindeki cadde, sokak, bulvar ve ara katlara apo ismi verilip ismi ebedileştirilsin.

Bitmedi, ölünce kahramanlık unvanı verilsin. Diyarbakır’ın en merkezi yerinde büyük bir alana anıt mezar yapılsın. Kürtlerin tarihi günlerinde kabri başında askeri törenler düzenlensin. Mozolesine çelenkler konsun. Anıt defterine not düşülüp imzalansın.

Okullarda her ölüm yıldönümünde apo ile ilgili oratoryolar sergilensin. Öğrenciler arasında şiir kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlensin. 

Apoyu anma gençlik ve spor bayramı ilan edilsin, aponun da çocuklara armağan ettiği bir takım bayramlar olsun. Apo için senfoni orkestrası kurulsun.  Bazı sportif müsabakaları ve kupa maçları oynansın.

Doğu illerinin şehir merkezlerine, tüm okullara aponun heykelleri dikilsin, kamu binalarındaki her kurum müdürünün arkasındaki duvarda mutlaka fotoğrafı asılsın.

Her yıl ölüm yıl dönümünde kaçta nalları dikti ise, o saatte o dakikada kaleşnikoflarla havaya ateşler edilsin,  ağıtlar yakılıp, zılgıtlar çekilsin.

Kürt inkılâp tarihi kitaplarında aponun kandildeki destansı kahramanlıkları yazılsın, askerin, polisin nasıl şehit edildiği, nasıl pusuya düşürüldüğü not düşülsün.  Türk devleti ile savaşırken, kimlerle müttefik olunduğu, hangi ülkelerin kendilerine askeri ve lojistik destek verdiği yazılsın.

Aponun kahraman bir Kürt lideri ve barışçıl bir asker olduğuna inanmayan Kürtler gerici ilan edilsin.  Devlet görevlerinden uzaklaştırılsın. Ticaret erbabı ise kırmızı beyaz sermaye ilan edilsin, işi talan edilsin.  Sarı kırmızı yeşil poşu takmayanlar okullara sokulmasın.

Üzerinde sadece aponun resmi olan paralar basılsın.  Aponun cüce şahsiyeti KC kanunları ile korunsun, çiğneyenler cezalandırılsın batı illerine sürgüne gönderilsin.

Sözün  özü barış elçisi apo için bu dünyada ne yapsak az gelir.