www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


ASIL LİG ŞİMDİ BAŞLIYOR

YENİ YÖNETİM -YENİ TEKNİK HEYET - ZOR MAÇLAR?


       Geçtiğimiz hafta, sporun içinde  çok ender yaşanan olaylara tanık olduk. 2018-2019 sezonunda İnegölspor kulüp yönetimine 2 yıllığına seçilerek, 2019-2020 sezonunun 6. maçında olağanüstü kongreye giden Eşref Güç yönetiminin istifa etmesinden sonra, İnegölspor´un tarihinde en düşük bütçesiyle, en az transfer yaparak, herkesimin düşer diye beklediği İnegölspor´u, Murat Yoldaş hocayla birlikte 2017-2018 sezonunda 59 puanla ligi 7. olarak sezonu kapatan Münir Kanar ve ekibinin  yeniden göreve gelmesini, İsmail Güldüren ve ekibinin 4-0 gibi farklı bir galibiyetin ardından istifa etmesini, bir İl takımının ne kadar aciz durumlara düşmesini geçtiğimiz hafta içinde hepsini birlikte seyrederek yaşadık.

 

Peki süreç hep böylemi geçecek? Eşref Güç ve yönetimi ile, geçen sezonda teknik heyet için aynı senaryo yaşandı. İsmail Ertekin gitti, Fatih Akyel geldi. Oda gitti, İsmail Güldüren geldi. 1 sezon içinde 3 teknik direktör değiştiren ikinci bir kulüp yok. Bu oluşumun faturasını kime keseceğiz. İsmail Ertekin´den sonra gelen Fatih Akyel bu transferleri ben yapmadım, benim elindeki kadro bu 2-3 transfer yapın sizi playoffa taşıyayım dedim diyor, kimse dönüp yüzüme bile bakmadı. Bu kadroyla sezonu tamamla dediler. Tam rayına oturttuk derken sezonun bitimine 4 maç kala, Fatih akyel´i gönderip yerine İsmail Güldüren´i getirdiler. Bu sezonun bütün transferlerini Güldüren ve ekibi yaptı, onlarda bırakıp gittiler. Şimdi gelecek hoca aynı senaryo ile devam ederse bu nereye kadar sürecek. Takımda yönetimler değişiyor, bir sezonda 3 teknik direktör gidiyor. Ama taraftar hep aynı yerinde duruyor. Ve bu cefayı da onlar çekiyor. Bu tür işlere bir son verilmeli. İnşallah Münir Kanar ve ekibi bu alternatifleri göz ardında bulundurup, kanayan bu yaraya mehlem olurlar. Sürekliliği olan, başarılı olabilecek bir teknik heyeti görev başına getirirler.

 

        Maç gelince pek yazacak bir şey yok ama! Ders çıkartılacak çok konu var. 2 milyon nüfuslu, Vilayet bütçeli bir il takımı Şanlıurfaspor´un içler acısı durumunu gördük. İşte kötü yönetimlerin sebep olduğu gerçekler. 7 maçta, 6 mağlubiyet 1 beraberlikle ve silinen ceza puanları da dahil olmak üzere -11 puanla lig sıralamasının son sırasındaki Şanlıurfaspor´un içler acısı hali. Tabi liglerimizde Şanlıurfaspor gibi takımlar çok, onun için bizde hesaplarımızı ona göre yapmamız gerekiyor. İnegölspor için lig bundan sonra başlıyor. Yeni Yönetim- Yeni Teknik Kadro ve güçlü rakipler. Bu hafta Sarıyer deplasmanı, ondan sonraki hafta içeride Samsunspor ve sonraki haftada deplasmanda 1922 Konyaspor maçları var. Bu maçlar İnegölspor´un sıralamadaki yerini belirlemesi için önemli müsabakalar.

 

        Şanlıurfaspor karşılaşmasında 4 gol vardı. 4 golün atıcısı da yapıcısı da Cengiz Ünver denen futbolcusu, Cengiz Ünver gerçekten oyuna ağırlığını koyduğunda maçın skoru ortaya çıkıyor. Bu yeterlimi değil! oyun içinde çok top ve pozisyon kayıpları yaşıyor. Bütün bunlara rağmen İnegölspor´un olmazsa olmazı bu genç kardeşimiz. İnegölspor´un gol yollarında ciddi sıkıntıları var. Hücum hattında Raif´in eksikliği gittiğinden beri hissediliyor, onun içindir ki  bu kardeşimizin yeniden İnegölsapor´a kazandırılmasının büyük faydalar sağlayacağı kanısındayım.

 

 NOT: Yazımı gazeteye gönderirken son dakika´da  İnegölspor Yönetiminin Murat Yoldaş hocayla anlaştığının haberini aldım . Murat Yoldaş ve ekibine başarılar temenni ederim.         SAYGILARIMLA

...