www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


AVRUPA BİRLİĞİ GÜNÜ !!!

AVRUPA BİRLİĞİ GÜNÜ !!!


   9 Mayıs Avrupa günü. Avrupa Birliği ülkeleri ve aday ülkeler tarafından çeşitli etkinlerle kutlandı. Türkiye’de de 9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle çok sayıda etkinlik düzenlendi, açıklamalar yapıldı.

 T.C Dışişleri Bakanlığı himayesinde düzenlenen etkinliklerde de Medeniyet Korusu Antakya’da konser düzenledi. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında çevrimiçi ortamda "Antakya Medeniyetler Korosu 9 Mayıs Avrupa Günü Konseri" düzenledi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Kaymakcı, konserden önce yaptığı konuşmada, 9 Mayıs Avrupa Günü'nde bir barış ve dayanışma projesi olan AB'nin temellerinin atıldığını belirterek, tüm Türk ve Avrupa vatandaşlarının 9 Mayıs Avrupa Günü'nü kutladı. Kaymakcı, Anadolu'nun Avrupa'nın beşiği olduğuna da  söyledi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ise, 9 Mayıs Avrupa Günü sebebiyle; AB Türkiye Delegasyonu'na mektup göndermişti. Erdoğan, mesajında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylık statüsünün tescil edildiği 1999'dan bu yana 9 Mayıs Avrupa Günü'nün tüm Avrupa halklarıyla birlikte Türkiye'de de kutlandığını belirterek "Ülkemizin tam üyeliği ekonomik, siyasi, güvenlik ve sosyal katkıların yanı sıra Avrupa Birliği'ne daha katılımcı ve kucaklayıcı bir vizyon kazandıracak ve AB'yi küresel bir aktör haline getirecektir. Türkiye olarak, müzakere sürecinde karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen stratejik hedef gördüğümüz Avrupa Birliği'ne tam üyeliğe ulaşmakta kararlıyız." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Daha önce İsrail bayrağı ile Türk bayrağını yan yan getirdiği için tepki çeken, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 9 Mayıs Avrupa Günü için yayınladığı mesajda:"Türkiye ile AB arasında çok daha ortak ve güçlü çalışmaların hayata geçirilmesi gerekiyor" dedi.

 

“Avrupa Birliği'nin demokrasi, hukuk, engelli, kadın, çocuk hakları üzerine kurulan dünyadaki en önemli birliklerden biri olduğunu belirten Şahin, Parlamentoda yer aldığı ve Bakan olarak görev yaptığı yıllarda AB ile önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Şahin, "Büyükşehir belediye başkanı olduktan sonra da çevre ve kültür projelerinde AB Delegasyonu ile çok sıkı çalıştık. Aynı zamanda TBB Başkanı olduğum için diğer belediyelerimiz bünyesinde de AB projelerinin hızlanması için çalıştık" şeklinde bir itirafta geldi.

 

Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van’la birlikte 20 ilimizde bulunan AB Bilgi Merkezleri de düzenledikleri etkinliklerle 9 Mayıs’ı kutladılar. Düzenlenen, konserler, film gösterimleri, panel, konferans, sergiler ve daha bir çok faaliyetle Avrupa'nın “temel değerlerine dikkat çekildi”

 Avrupa’nın temel değerleri nedir:

-Vücut kişinindir. İstediği gibi kullanır.Zina, fuhuş, eşcinsellik, homoseksüellik, biseksüellik, transseksüellik,ensest ilişkiler serbesttir.Kimse karışamaz.Üye devletler bu konularda yasak koyamaz.

Lüksemburg Başbakanı eşcinseldir, erkek-erkeğe evlidir.

-Alkol,Uyuşturucu kullanmak serbesttir.Devlet vatandaşına yardımcı olur.Bununla ilgili uyuşturucu kullanımının serbest olduğu caddeler, bölgeler tahsis edilmiştir.Buralarda uyuşturucu kullananlara devlet uyuşturucuyu kendi temin eder.

-Aile mefhumu ortadan kalkmıştır.Evlilik yerine “seviyeli birliktelik” dedikleri kokuşmuş ilişkileri teşvik ederler.İngiltere Başbakanı kadın arkadaşı ile birlikte kalıyor.Hatta kadın arkadaşı evlenmeden hamile.

Avrupa Birliği ülkelerinde doğan çocukların 1/3’ü evlilik dışı.Bir kısmı babasını bile tanımıyor.

-Türkiye’de bile şu anda kız arkadaşı ile aynı evi paylaşan birçok genç var.Bunlar yanlışlıkla “–Biz Dini Nikahlıyız” deseler hapsi boylarlar.Ancak biz arkadaşız bir evi paylaşıyoruz dediklerinde suç değildir.

-Ötenazi, yani kendi kendini öldürtmek serbesttir.Ötenazi hastaneleri vardır.

-18 yaşını dolduran çocuğuna bakmak zorunda değildirler.Kendi çocuklarını sokağa bırakırlar.Devlet bunun için ciddi bütçeler harcar.Çocuklarda aile ile birlikte yaşamak zorunda değildir.Bunun için devlet gerekli desteği verir.İstediği ile evlilik dışı cinsel ilişki kurabilir.

-Ana-babalar çocuklarına cinsel ilişki kurmayın demez.Çocuk yapmayın, tedbir alın diye nasihat ederler.

 Lütfen Bu Millete kötülük yapmaktan vazgeçin artık.