www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


AYHAN SALMAN PROJELERİYLE ÖN PLANA ÇIKTI

AYHAN SALMAN PROJELERİYLE ÖN PLANA ÇIKTI


25 Mayıs’ta yapılacak İTSO seçimleri için geri sayım devam ederken, değişim grubu adına daha önce adaylığını açıklayan Ayhan Salman, dün sabah Angelacoma Otel’de basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Değişim grubunu destekleyen farklı sektör temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Ayhan Salman ve ekibinin yol haritası da belli oldu.

İnegöl’ü kalkındırmak ve güçlü kılmak için 10 farklı proje hazırladıklarını kaydeden Ayhan Salman, özellikle öncü sektör olarak gördükleri mobilyanın önünü açacaklarını ve etkinliğinin arttırılacağını ifade etti.

Yine İnegöl’ün markaları arasında yer alan İnegöl köftesi ve ay çekirdeğine ilişkin projelerinin olduğunu kaydeden Salman, her iki markanın uluslararası arenada hak ettiği yeri mutlaka alacağını söyledi.

Tüm kurumlarla işbirliği yaparak, yaşam kalitesini artıracak, kentsel dönüşüm ve yeni yaşam alanlarının oluşturulacağını söyleyen Salman, İnegöl çarşı esnafının yaşadığı sıkıntıları ise yapılacak etkinliklerle ve şenliklerle çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Salman ve ekibinin bir başka önemli projesi İnegöl’e özel bir üniversite kazandırmak. Salman, İnegöl iş dünyasının, akademik eğitimden daha fazla yararlanmasını sağlayacak özel üniversite projesi için, ilgili tüm STK ve kurumlara destek vereceklerini kaydetti.

Değişim grubunun bir başka projesi ise, Ar-Ge merkezleri kurarak, yenilikçi tasarımları dünya ile buluşturmak. Salman, “Mobilya sektörü başta olmak üzere, iş dünyamızın ihtiyacı olan Ar-Ge merkezlerini kuracağız ve uluslararası standartlarda, yenilikçi tasarımları ortaya koyabilecek yetenekte gençlerin yetişmesini sağlayacağız.”dedi

Salman konuşmasının devamında, yeni yatırımların gelmesini sağlayarak, İnegöl’ü daha da büyüteceklerini, üyelerin ihtiyacı olan; hukuk, iş güvenliği, yeni mevzuatlar, mali ve idari müşavirlik gibi fonksiyonel konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceklerini ve son olarak ta, Üyelerin, yurtdışı ve yurtiçindeki en itibarlı fuar ve etkinliklere rahatça katılmasını sağlayacaklarını söyledi.

İlk kez bir İTSO seçiminde projelerin konuşulduğunu dikkate alırsak, Salman ve ekibinin adeta bir siyasi parti gibi projeler hazırlayarak, taahhütte bulunmalarını ben çok anlamlı buldum.

Salman ve ekibinin seçime çok ciddi bir şekilde hazırlandığını ve değişime inandıklarını dünkü toplantıda bir kez daha müşahede ettim. İTSO Başkanlığına talip olan diğer aday Kenan Kender’in de ekibiyle birlikte basının huzuruna çıkarak, varsa projeleri bunları paylaşması, üyeler nezdinde olumlu bir kanaat oluşturacaktır diye düşünüyorum. 

İTSO seçimlerine dair son dakika kulis bilgisi; bugüne kadar adaylığı noktasında herhangi bir resmi açıklama yapmayan Metin Anıl’ın, yönetimi ile bir araya geldiği ve meslek komiteleri seçimlerinin sonuçlanmasının ardından yeniden aday olacağı bilgisine ulaştım. Bu durumda 2 açık bir kapalı aday profili ile karşı karşıyayız. Ben isterdim ki, herkes şeffaf olsun ve projeleri ile üyelerin karşısına çıkarak bu işe talip olsun.