www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


AZ PİŞMİŞ MENEMEN


2. lig Kırmızı Grup 2. Devresinin 3. maçı olan İnegölspor - Menemen Belediyespor maçı Cumartesi İlçemiz stadında oynandı.

5 Haftadır mağlup olmayan İnegölspor´un bu hafta oynayacağı Menemen Belediyespor maçı merakla bekleniyordu.

İlçemize 44 puanla Kırmızı grubun lideri olarak gelen Menemen Belediyespor, İnegöl´de hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı.

Teknik direktörlüğünü ligin tecrübeli ismi Suat Kaya´nın yaptığı Menemen Belediyespor, devre arasında ciddi transferler yaparak takımı güçlendirmesine rağmen İnegöl´de aradığı 3 puanı maalesef bulamadı.

Cumartesi günü oynan maça özellikle protokol kesiminden kimsenin gelmemesi bence günün en kayda değer yanıydı. Buna rağmen İnegölspor taraftarı azda olsa vardı. Özellikle Efsane Maraton taraftarları üzerilerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. Rakip takım Menemen Belediyespor´da 100 yakın taraftar topluluğuyla gelmişti. Geçtiğimiz haftalarda ameliyat olan Bilal´in yanı sıra takımımızda Raif ve Emirhan sarı kart cezalı durumda olmalarından dolayı İnegölspor çok eksik bir kadroyla sahaya çıktı.

Güzel bir atmosferde oynanan karşılaşmaya Menemen Belediyespor´un vuruşuyla başlandı. İnegölspor karşılaşmayı yine aynı 4-3-3 düzeninde oynadı. İlk dakikalarda takımımız defans ağırlıklı bir oyun sergiledi, bu zaman zarfında rakip Menemen Belediyespor´u kontrol etme ve oyun tarzını ölçme niteliğindeydi. Bu kısa zaman zarfında Menemen Belediyespor´un oyun tarzını çözen Murat Yoldaş hoca, yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaları için takımımızı atağa kaldırma harekatını başlattı ve ilk 10. dakikadan sonra artık atak yapan taraf biz olduk. 18 dakikada da golümüz geldi. Sinan Barış Üstün´ün sağ kanattan kullandığı ceza vuruşunda top önce Kemal´in kafasından yan direkten geri döndü, dönen topu Kaan Aygün tamamlayarak İnegölspor´u öne geçiren golü attı. Golden sonra rakip takım çabuk  toparlanıp kalemize gelmeye başladı, sol taraftan geliştirdikleri bir atakta en sağ kanatta boş durumda kalan Mustafa Şen 21. Dakika da Menemen Belediyespor ´un beraberlik golünü attı. İlk devre Menemen´de oynanan karşılaşmada da 59. dakikaya 1-0 önde götürdüğümüz maçı 5-1 kaybedince, yinemi aynı senaryoyu yaşayacağız dedim, kendi kendime. Ama buna ne İnegölsporlu Oyuncular ne Teknik Heyet Nede Taraftarlar müsaade etmedi. Beraberlik golün den sonra, müsabaka sonuna kadar öyle bir mücadele örneği gösterdiler ki! İşte İNEGÖLSPOR´LULUK bu olmalı dedim. Bütün camiayı canı gönülden tebrik ederim.

Beraberlik golünden sonra´da olanlar oldu. İnegölspor oynadı, Menemen Belediyespor seyretti. Rakip zaman zaman, saman alevi gibi ataklar yaptı, ama defans ve Kaleci Şener öyle bir maç çıkardılar ki, bence sezonun en başarılı maçı oldu. Maçta bu güzellikler içinde devreye girildi. 1-1 

İkinci yarıda da aynı tempo aynı oyun. Rakip Menemen Belediyespor´un  bu kadar büyük paralarla kurduğu kadro, ikinci yarıda İnegölspor´un gücünü kabul etmek zorunda kaldı. Maç boyunca İnegölspor kondisyon üstünlüğünü her haliyle belli etti. Her alanda rakibe basıyorlar, oyun alanlarını daraltıyorlar, pas yapmalarını engelliyorlardı. Ortaya da İnegölspor adına çok güzel bir oyun çıkıyordu. Bu güzel oyunda İnegölspor´un golünü getirdi. 57. Dakika´da İsa´nın soldan ortaladığı topa Okan Deniz´in sakatlanma bahasına yaptığı kafa vuruşu Menemen Belediyespor kalecisi Erhan´ın içerden çıkarmasını yardımcı hakem Ogün Kamacı´nın, orta hakem Çağdaş Altay´a yaptığı bildirimle İnegölspor´un golü geçerli sayıldı. Golden sonra Menemen Belediyespor bütün ağırlığını ortaya koydu ama, yukarıda da belirttiğim gibi İnegölsporlu futbolcular buna bir türlü fırsat vermediler. Ve az pişmiş Menemen´i de afiyetle yediler.

                                                                                                                                                                                                  SAYGILARIMLA