www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BABAYİĞİT ARANIYOR

BABAYİĞİT ARANIYOR


İnegöl Devlet Hastanesi yeni yerine taşındı ve geçtiğim hafta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun katılımıyla hizmete açıldı.

Yeni Hastaneyi Başbakanın Bursa ziyaretine yetiştirmek için olanca gayret gösterildi. Eski hastanede ne varsa apar topar, alelacele yeni binaya taşındı. Ancak eski hastanede sanki bir şey unutuldu.  Yolsuzluk...

Zira bazı çalışanların, mesai yapmadan mesai yapmış gibi gösterilerek, hakkından fazla ücret aldığı şeklindeki iddialarla ilgili, şuana kadar ne hastane yöneticileri, nede iktidar temsilcileri somut bir adım atmış değil.

Yine adına usulsüzlük mü dersiniz, yolsuzluk mu?, bazı çalışanlar alakasız birimlerde çalışıyor gibi gösterilerek, döner sermayeden hakkından fazla pay aldığı iddiası var unutulan...

Hani böylesine ciddî, hatta belgesi olduğu iddia edilen bir konuda harekete geçilmesi gerekmez mi?

Meselâ, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli. Kendisi, 14 Aralık tarihinde yapılacak kongrede yeniden aday olmayacağını açıkladı, yerine bir başka isim hazırlanıyor. Temelli, partisi adına çok işler yapmış, üstün başarı göstermiş olabilir.

Ancak bir siyasetçinin asli görevi partisine ya da şahıslara hizmet değil, şehrine hizmettir. Şehre hizmette sadece sorunları çözüp kolaylamak değil, yapılan yolsuzluklara ve usulsüzlükleri araştırıp sonuna kadar mücadele vermektir.

Benim Bülent Temelli`den beklentim, siyasete veda etmeden önce bir iz bırakıp gitmesidir. Bu izi bırakması da hastanede iddia edilen belgeli yolsuzluğu ve adı geçenleri adaletin önüne çıkarmasıyla mümkün olacaktır.

Tabi bu konu sadece Bülent Temelli`nin, ya da AK Parti`nin meselesi değil, tüm vicdanlı bürokratların ve siyasîlerinde meselesidir.

Bu konuda adım atmayan iktidar temsilcilerinin, yazımı okuyup ta harekete geçmeyen muhalefet temsilcilerinin ve de yargıdaki muhatapların, büyük bir vebal altına gireceklerini hatırlatmak istiyorum.

Ben aldığım duyumları cesurca yazdım, şimdi bu iddiaların üzerine gidecek babayiğit siyasetçiler ve bürokratlar arıyorum. Var mı?