www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


?BAŞKA İNEGÖL YOK?

Yerel seçimlerin üzerinden 1 buçuk yıl geçti. Aradan geçen zamanı şöyle bir irdelediğimizde, il olmaya namzet İnegöl´ün, artık hizmet almakta zorlanan, sorunları çözmede yetersiz kalmış bir ilçeye dönüştüğünü görmekteyiz.


Yerel seçimlerin üzerinden 1 buçuk yıl geçti. Aradan geçen zamanı şöyle bir irdelediğimizde, il olmaya namzet İnegöl´ün, artık hizmet almakta zorlanan, sorunları çözmede yetersiz kalmış bir ilçeye dönüştüğünü görmekteyiz.

Yine 10 yıl boyunca İnegöl´ü sevk ve idare eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın, 3. kez seçildiğine bin pişman olduğunu müşahade etmeteyiz.

Belediye Başkanlığında son dönemini yaşayan Başkan Aktaş´ın ustalık döneminde işi çıraklara devredip diyar diyar gezmesi, İnegöl´ün sorunlarına adeta sırt çevirip kulak tıkaması ise asla kabul edilebilir değil.

100 küsur mahalleli 250 bin nüfuslu ilçeyi kendi haline bırakıp ?sorunlar çözülürse çözülür, çözülmessede umurumda değil ? edasıyla görev yapan bir belediye başkanının aldığı başkanlık maaşının şuan tartışılır olduğunu düşünenlerdenim.

Heyecanını yitirmiş,  bir eli yağda bir eli balda görev anlayışı ile günlerini doldurmaya çalışan bir belediye başkanını 10 yıldır kış uykusundan uyanamayan muahlefetin uyandırmasını beklemekte anlamsız aslında.

İnegöl´ün her geçen kan kaybetmesine, ilçenin 3 bin nüfuslu Harmancık kadar değerinin olmamasını bir İnegöllü olarak kabul edemiyorum.

Belediye Başkanlığından sonra hayatını İstanbul´da sürdürmenin planlarını yapan bir belediye başkanının bu saatten sonra İnegöl´ün sorunlarına çözüm bulmasını beklemekse sadece iyi niyet olur.

İnegöl´e şehir dışından gelen insanlar,  ?Ne olmuş bu İnegöl´e, heryeri bo.. götürüyor. Sokaklar çer çöp içerisinde, caddelerde park sorunu had safhada, köpekler grupları halinde, sinek ve kokudan geçilmiyor? demekten kendini alamazken, tuttutmuşlar bir kardeş şehir türküsü, her ay bir belediye başkan yardımcısı o diyar senin, bu diyar benim geziyorlar.

3 ayda bir gittikleri yurt dışı gezileri ise cabası. Bu zamana kadar 100´ün üzerinde yurt dışı gezisi yapmış olan belediye yetkilileri Alahaşkına, gittikleri yerlerden şehirciik anlamında ilçemize ne kazandırdıklarını açıklayabilirlermi.

Mesela İnegöl Belediye Meclisi ne iş yapar. Sadece imarla ilgili sorunlar için mi varlar. İnegöl için bir planları bir projeleri yok mu. İnegöl halkının yaşadığı sorunlarla ilgili ne zaman ses çıkaracaklar. Hadi AK Partili meclis üyeleri başkandan çekiniyorlar, hani nerede O seçim meydanlarında mangalda kül bırakmayan MHP´liler.  Uyanın artık başka İnegöl yok?

Bu saatten sonra, ?Aman başkanla aram bozulmasın, işyerime zabıta filan gönderir? korkusuyla pusan ve sinen siyasetçilerden de, belediye´ye sırtını dayamış, kapısında ihale bekleyen yıkama yağlamacılardan bir şey beklediğim yok.

Ama özellkle İnegöl basınında vicdanlı gazetecilerin olduğunu biliyorum. Onlardan beklentim biraz İnegöl için kalem oynatmaları.

Şayet aramız bozulur iş vermezler ilan vermezler diye bir korkunuz varsa, bırakın vermesinler. Rızkı veren Yüce Rabbim, bakın biz 3 yıldır delikli bir kuruşlarını almıyoruz battık mı, bittik mi, çok şükür dimdik ayaktayız.