www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Başkan Aktaş bu işi biliyor!

.


Bursa nüfusu, güçlü sanayisi ve tarımı, tarihi ve kültürel değerleri ile Türkiye’nin 4. Büyük kenti. Tüm bu değerlere ilave, Bursalıları şehri ile bütünleştiren ve heyecanlandıran bir değer daha var, O da Bursaspor…

Türk Futboluna damga vurmuş 4 büyük kulübün elde ettiği lig şampiyonluklarına dur diyebilen Trabzpnspor’dan sonra 2.  Anadolu kulübüdür Bursaspor. Türk futbolunun 5. büyüğüdür. Ancak Bursaspor, 2010 yılında elde edilen lig şampiyonluğunun ardından, maalesef 2018-2019 sezonuda küme düştü.

Bursaspor o günden bugüne bir daha Süper Lige yükselme başarısı gösteremedi. Tabi Bursa gibi muzzam bir şehrin, Türk futboluna 5. Büyük olarak adını yazdırmış bir kulübün 1. Ligde olması kabul edilemez bir durum.

Bursaspor’un küme düştükten sonra hangi isim hangi ism ve yönetim iş başına geldi ise bir türlü başarıyı yakalayamadı. Aksine kulübü inanılmaz bir borç batağının içine sürükledi. 30 Kasım 2021 tarihi itibariyle Bursaspor Kulübü'nün 817 milyon 559 bin 717 TL borcu olduğu açıklandı.

Son gelen yönetim ise hem sportif anlamda, hemde mali anlamda kulübe bir katkı koyamadan istifa edip bıraktı.

Bursaspor’un yeniden ayağa kalkması ve tarihi başarıları yakalaması için ciddi bir yönetime ihtiyacı vardı ve beklenen oldu.  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yönetim krizine el koydu.

Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan BURFAŞ AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Furkan Banaz Başkan Aktaş’ın oluru ve desteğiyle adaylığını açıkladı. Banaz’ın listesinde İnegöllü işadamı Talha Timurhan’da bulunuyor. Peki bu yönetim başarılı olur mu derseniz, bir kere şunu söyleyeyim, Başkan Aktaş futbolu iyi bilen aynı zamanda yeşil beyazlı renklere gönül vermiş Bursaspor sevdalısı…

Başkan Aktaş’ın en büyük hünerlerinden biri de parayı iyi yönetmesi, nereden bulacağını iyi bilmesi. Yerel yönetimlerin profesyonel kulüplere para aktarması hukuken yasal değil. Ancak Başkan Aktaş, bu konuda çok tecrübeli ve parayı tereyağından kıl çeker gibi bulup gerekli adrese göndermesini biliyor.

Başkan Aktaş’ın bu hünerini İnegöl Belediye Başkanı iken yaşadık ve gördük. Başkan Aktaş, Büyükşehri Belediye Başkanı olarak şimdilerde siyaseten çok daha güçlü ve çok daha fazla yerlere nüfuz edebiliyor. Bu nedenle ben Başkan Aktaş’ın oluru ile işbaşına gelecek başkan ve yönetiminin hem mali açıdan, hem de sportif açıdan Bursaspor’a güç katacağına ve başarı getireceğina inanıyorum.

Arka planda Başkan Aktaş’ın yöneteceği Bursasppor’un, ayrıca İnegölspor’a da, diğer ilçe takımlarına da sportif manada katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Özellikle İnegölspor’u yönetenlerin önümüzdeki yıl Bursaspor yönetimi ile daha sıkı ilişkiler kurarak Bursaspor’dan istifa etmesi icap eder ki, bu duruma başkan Aktaş’ın da destek ve olur vereceğini düşünüyorum.

Hülasa amatöründen profesyoneline tüm Bursa futbolunun önümüzdeki yıl kenetlenerek arzu edilen başarıyı yakalaması dileği ve önümüzdeki yıl inşallah Bursaspor ve İnegölspor’u bir üst ligde görmek dileğiyle…