www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BAŞKANI MI KIRACAĞIZ!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Türkiye´nin en temiz ve en kirli şehirlerini açıkladı. Rapora göre, İnegölümüz Tekirdağ´ın Keşan ilçesi ile birlikte Marmara Bölgesinin en kirli yerleşim yerleri.

Ama nasıl olur ki?

En kirli ilçe denilen ilçenin Belediye Başkanı, bilmem kaç kez yılın belediye başkanı seçildi.

Hem haber sitelerinde ?marka şehir İnegöl´logolubelediye ilanları dönerken, nasıl olurda Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, İnegöl ile ilgili böyle bir rapor açıklar.

Bakın ey raportörler!

Siz ya bu kafayı değiştirin, ya da ölçüm cihazlarınızı. Bir kere İnegöl´ün havası kesinlikle kirli filan değil.

Evet, İnegöl´de gökyüzü gri tonda olabilir, Süleymaniye civarlarında nemli talaş kokusunu ciğerlerinizde hissetmiş olabilirsiniz. Ya da Ayşe teyzenin geceden balkonuna astığı çamaşırları sabah eskisinden daha kirli, Ali amcanın yeni yıkattığı aracının üzerinibir parmak toz kaplamış olabilir.  Bunlar sizi yanıltmasın, gördükleriniz ve hissettikleriniz kesinlikle doğal şeyler.

Yani sizin İnegöl ile ilgili düşünceleriniz ya da eldeki veriler tamamen geçmişten gelen bir algının ürünü, ya da hüsnü kuruntunuz.

Hem İnegöl Belediyemiz almış olduğu sert önlemlerle hava kirliliğinde çok ciddi mesafeler kat etti. Sanayi atıkları artık öyle gelişi güzel atılmıyor ve yakılmıyor,  hele bir yaksınlar, hıııı? Görürler gününü.

Belediyemiz kaç yıldır mücadele ediyor bu işlerle sizin haberiniz var mı? Nereden olacak. Haber Yorum mu okuyorsunuz?

Bak bakanlıktaki arkadaşlar,sizleri cidden ve büyük bir samimiyetle uyarıyorum. Bu işte kesinlikle bir yanlışlık var. Siz elinizdeki verileri birde Norveçli bilim adamlarına gösterin, onlarda bir incelesinler, bakalım onlar ne diyecek.

Haa, onlarda derse, ?İnegöl´ün havası kirli?yapacak bir şey yok, gider o zaman Keles´e seve seve yaşarız. Başkanımı kıracağız?