www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BASURLUMUSUN KARDEŞİM

BASURLUMUSUN KARDEŞİM


Bir aylık tatilin ardından dün yeniden toplanan İnegöl Belediye Meclisi, sert tartışmalara sahne oldu.27 gündem, 2 takrir maddesinin görüşüldüğü toplantı sırasında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasını dinlemeyen ve kendi aralarında sohbet eden bağımsız meclis üyesi Sadri Demirtaş ile Saadet Partili Meclis üyesi Hakan İnkaya’ya sert çıktı. Aktaş, “Ben konuşma yapıyorum, lütfen. Dinlemek zorundasın. Muhabbet etmeyi düşünüyorsanız çıkın dışarıda edin. Siz konuştunuz, ben büyük bir sabırla dinledim burada. Nihayetinde komisyon tarafından konuşulup halledilecek bunlar. Burada problemleri halletmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Bir sonraki maddede AK Partili meclis üyeleri Yusuf Şen ile Süleyman Yılmaz’ın konuştuğunu gören SP’li Hakan İnkaya, “Başkan konuşuyor dinleyin” diye uyarıda bulununca, ortalık karıştı. Kendisinin susturulduğunu, ancak AK Partili meclis üyeleri konuşurken müdahale edilmediğini dile getiren eden İnkaya, “Burada ben konuştuğum zaman sorun oluyor, orada Süleyman bey konuşunca Başkan sessiz. Devam edin Sayın Başkanım” dedi.

 

 Bunun üzerine Aktaş “Basur mu var kardeşim sende, yamuk yumuk oturuyorsun. Evet Süleyman Bey AK Partili meclis üyesi olduğu için ayırıyorum, sen Saadet Partili olduğun için. Güzel kardeşim ilkokul çocuğu musun sen. Lütfen ya. Ciddi ciddi iş yapıyoruz burada. Meclis başından beri gayet gayri ciddisiniz” diye konuştu. Hakan İnkaya da tepkisini sürdürerek; “Hakaret etmeyin, benim ne mezunu olduğumu da gayet iyi bilirsiniz. Germeyin ortamı” dedi

 

Kavşak planlarının görüşüldüğü maddede ise MHP’li Müfit Besler, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle toplantıyı terk etti.

 

30 kavşağın oylanacağı maddede söz alan Besler, kendilerine kavşaklarla ilgili yeterli görsellerin gelmediğini, beğenmediği kavşakların olduğunu belirtmesi üzerine, söz alan AK Partili Süleyman Yılmaz, Müfit Besler’e atfen, “Sen şehir plancısından daha fazla bilgiye mi sahipsin.”dedi.

 

Ortamın gerildiği anda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Sadri Demirtaş, şehir plancılarının da hata yapabileceğini, daha önce birçok mühendisin hatasını mecliste düzeltildiğini belirterek, Müfit Besler’den özür dilenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Ortamın iyice gerilmesi üzerine Başkan Aktaş, “Birbirinize cevap vermeyin, konu kapandı.”diyerek tarafları sükûnete davet etti.

 

Meclisteki bu sert tartışmalar özellikle de basur konusu, bu geceden itibaren kulis geyiğine dönüşecek ve sahura kadar süren siyasi sohbetlerde, Hakan İnkaya İnegöl’ün en çok konuşulan ismi olacaktır. 


Bu arada basuru olanlar için yapılan tavsiye niteliğindeki bir yöntemden bahsetmek istiyorum.İki adet siyah zeytin alacaksınız birini makata, diğerini dudakların arasına koyacaksınız, sonra iki dakikada bir yer değiştireceksiniz....