www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


Batsın bu dūzen

.


En son Gaziantep’te bakılması ve beslenmesi yasak olan pıtbull cinsi köpekler tarafından yaşadığı sitenin bahçesinde vahşice parçalanan Asiye kızımızın durumu, maalesef içimizi parçaladı.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun 14. maddesinin l bendinde; ''Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.'' hükmü yer almaktadır.

Bu hükme açıklık getirilmesi amacıyla Kanunda belirtilen Pitbull Terrier, Japanese Tosa haricinde ülkemizde Kanunun 14. maddesi kapsamında değerlendirilecek olan köpek ırklarına dair Bakanlığımızda oluşturulan 20.11.2007-208 sayılı Müsteşarlık Makam Oluru ile bir komisyon oluşturulmuş olup Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. maddesinde yer alan Pitbull Terrier ve Japanese Tosa'ya Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bu ırkların melezleri de ilave edilmiştir.

Bu hükme uymayanlara Kanunun 28. maddesi gereğince hayvan başına 6.306 TL. idari para cezası verilir ve hayvanlara el konulur.Ancak bu kanun,Pitbull besleme konusunda bağlayıcı olmamaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla kızımız ambulans uçakla daha teşekküllü bir hastaneye sevk edildi ve kızımızla özel olarak ilgilenilmeye başlandı.Kendisine teşekkür ediyorum.

Ayrıca konu ile ilgili Cumhurbaşkanı’mızın yaptığı açıklamaları takdir ediyorum.Ancak; yukarıdaki kanunu değiştirmeden yapılan açıklamalar, gelecekte olacak saldırıları maalesef önlemeyecektir.

Kanunun öngördüğü ceza caydırıcı değil.En önemlisi bu köpekleri besleme konusunda bir yasak yok.Bu nedenle bir sitenin yöneticisi hem de iki köpek sitede besliyor.Kimse buna bir şey demiyor, diyemiyor.               Kuş gribinden dolayı insanların kümeslerine girip, zorla güvercinleri toplandı, tavukları toplandı ve diri diri toprağa gömüldü.Çünkü onlar gariplerindi.Onların sahipleri zenginler değildi.

Bu hayvanları beslemek, bulundurmak yasaksa neden toplamıyorsunuz? Yasak değilse neden yasaklamıyorsunuz? Bu hayvanları besleyen ve bakanlara niçin ağır cezalar getirmiyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanım:“Bu hayvanları zenginler sahipleniyor” diyorsunuz.Zenginlere kanun çıkarılamıyor veya kanunlar zenginlere işletilemiyorsa, durum çok vahim.Bu hayvanların verdiği ve vereceği zararlardan kanuni düzenlemeleri yapanlar da mes’uldür.Bunu hiçbir zaman unutmayın.

Hz.Ömer’in R.A. “Kenarı Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu, ADLÎ İLAHÎ gelir Ömer’den sorar onu” düsturunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım.

Aynı şekilde mevcut TCK-Türk Ceza kanunu kökten değiştirilmelidir.Bu kanunda öngörülen cezalar caydırıcı ve yeterli değil, adeta ödüllendirici cezalar.Bu nedenle her geçen gün kadın cinayetleri artıyor.Bu nedenle

çocuk istismarı, fuhuş, kumar, uyuşturucu her geçen gün artıyor.Dolandırıcılık her geçen artıyor.

Hiç tanımadığı kadın evlenme teklifini kabul etmediği için 15 yerinden bıçaklanarak öldürülüyor.Katilin 60 sabıkası var.Yani öncesinde 60 suç işlemiş, ancak elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor.

Bir başka olayda kadının yüzüne kezzap atarak, gözünü kaybetmesine ve yüzünün yanmasına sebep olana verilen ceza 13 yıl, iyi hal indirimi, infaz indirimi adam 6-7 yıl sonra adam dışarıda.Peki kadın ne olacak?

Bu ve buna benzer yüzlerce olay neden önlenemiyor? Çünkü cezalar yetersiz ve caydırıcı değil.

Caydırıcı cezaları çıkarmayanlar suçlu değil mi? Cumhurbaşkanı, Bakanlar, T.B.M.M. ve bütün Milletvekilleri elbette suçludur.T.C.K.nun değiştirilmesi için teklif verme imkanı olan herkes suçludur.ADLÎ İLAHÎ birgün mutlaka hesabı sorar.Allah C.C imhal eder, asla ihmal etmez.Gelin zararın neresinden dönersek kârdır.

Türk Ceza Kanunu, batının kanunları örnek alınarak hazırlanmış.80 yıldır.Bizim derdimize derman olmuyor.Batının da derdine derman olmuyor.Batı batmak üzere, bari biz kurtulalım.

Türk Ceza Kanunu yerine İslâm Ceza Kanunu getirin.Eğer işlenen suçlar azalmazsa, beni idam edin.