www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BAYRAMDA KİM NE DEDİ?

BAYRAMDA KİM NE DEDİ?


 

Bir bayramı daha hayırlısı ile atlattık. Eş, dost, akraba ziyaretleri derken, 4 günlük bayram tatili sona erdi ve mesai başladı.

Bayram vesile ile bir araya gelen parti temsilcileri önemli mesajlar verdiler. Tüm muhalefet partilerinin hedefinde ise her zaman olduğu gibi AK Parti vardı.

ARIK, AĞAR VE SOYLU`YA ÇATTI

Demokrat Partililer, Murat Balakuş başkanlığında uzun zamandan sonra ilk kez bayramlaşma töreninde bir araya geldiler.

DP`li eski belediye başkanı Cemal Arık, konuşmasında partinin eski genel başkanları Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu`ya çattı. Arık, Ağar ve Soylu`nun Demokrat Parti`yi bitiren iki isim olduğunu iddia ederek, her iki isme de lanet okudu.

"MHP`YE İKİNCİLİK YETMEZ"

MHP ilçe teşkilâtı ise bayramlaşmayı kuğulu parkta gerçekleştirdi. İlk kez partililerin karşısına ilçe başkanı olarak çıkan Müfit Besler konuşmasında, partisinin hedeflerinden söz etti. Besler, yerel seçimlerde İnegöl`de 2`inci olduklarını hatırlatarak, " Bu bize yeterli mi? Değil. MHP olarak artık 2. parti olmayı değil en azından yerelde iktidar olmak hedefimizdir. İnşallah önümüzde 2015 yapılacak genel seçimlerde yerel seçimlerdeki başarımızı katlayarak devam ettirmek istiyoruz."dedi.

"KAYMAĞI BÜYÜKŞEHİR YİYECEK"

Bayramlaşma törenine katılan MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ise, büyükşehir yasasına ağır eleştirilerde bulundu. Toktaş, "Şuan İnegöl’de yaşanan sıkıntıların hepsini biliyoruz. Ulaşım kimin elinde karışık, su kime bağlı belli, ama çözüm nereden üretilecek belli değil. İnegöl’ün bütün kaymağını Bursa Büyükşehir Belediyesi yiyecek."iddiasında bulundu.

CHP`DEN BÜYÜK TÜRKİYE VURGUSU

Bayramlaşma törenini parti binasında gerçekleştiren partilerden biride CHP idi. Partilere seslenen ilçe başkanı Turhan Neşe, laiklik vurgusu yaptı. Neşe, Türkiye`ye sığınan mültecilerden söz ederek, "Türkiye’de laiklik ve cumhuriyet düzeni olmasaydı, o din kardeşlerimiz hangi vatana sığınacaklardı. Bugün Türkiye’nin büyüklüğü ve başarısı varsa, kardeş kavgası yoksa, bunun temelinde laiklik yatıyor."iddiasında bulundu.

"TEZKERE MİLLİ DEĞİL"

Saadet Partisi bayramlaşma töreni de her zaman olduğu gibi parti lokalinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Bayramlaşma törenine katılan Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, tezkere konusuna değindi. Tongüç Türkiye`nin bir bataklığa çekilmek istendiğinin altını çizerek, "Ortadoğu’da bir hareket başlamışsa ve bu hareketin namlusunun ucu İsrail’e dönmüyorsa, bu hareket ne millidir ne de bağımsızdır.”dedi.

"IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

AK Parti ilçe teşkilatı ise bayramlaşmayı Kültürpark`ta ki Safari Restaurant`ta gerçekleştirdi. Bayramlaşma törenine katılab Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, konuşmasında IŞİD`ın terör örgütü olduğuna vurgu yaptı. "Bizim dinimizde kafa kesmek, terör yapmak, katliam yapmak asla olamaz" diyen Şahin, "Ama dinimizle ilintilendiriyorlar, inancımızla ilintilendiriyorlar, bütün dünyaya da ‘Müslümanlar teröristtir, katlederler, boğaz keserler’ imajı veriyorlar. Biz böyle bir inanca sahip değiliz. Bizim inancımız böyle bir inanç değil."diye konuştu.