www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


BEKLENEN İNEGÖLSPOR GELİYOR MU?

.


Öncelikle 2021/2022 sezonunun İnegölspor'a ve Türk Futboluna hayırlı olması diler. Tüm takımlarımızın kazasız, belasız ve sakatsız bir sezon geçirmesini temenni ederim. İnegölspor'unda gurubumuzda ligi en iyi şekilde tamamlamasını beklerim.

Bu sezon; İnegölspor'da beni en fazla mutlu eden tarafın, geçen seneki yönetim ve hocayla lige başlayacak olması. Her sene aynı senaryo, 2 seneliğine seçilen yönetimde bir takım çatlaklar oluyor, bu da takımın kurulmasında çok büyük etken yaratıyor.

Bu sene yönetimde böyle bir şey yaşanmadığı gibi, geçen sezonu tamamlayan hoca ile devam edilmesi İnegölspor için artı olan taraf. Ama takım için aynı şey söylemek mümkün değil. 16 sporcuyla sözleşme imzalarken, 15 sporcu ile yollarımızı ayırdık.Senelerdir takımın iskeletini bir türlü oturtamadık, bu olumsuzluk en az 5-6 sezondur devam ediyor. Her yıl ayrı kadro, her yıl yeni transferler. Bir sezon önceki kadroyu tutmayı bir türlü beceremedik. Önceki kadronun içine 1 veya 2 takviye yapıp başladığımız sezon bir elin parmakları kadar az.

Geçtiğimiz hafta içinde ziyaretime gelme nezaketinde bulunan İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban'a çok teşekkür ederim. Ziyareti sırasında hazır Alper Başkanımızı bulmuşken, İnegölspor'u sormadan edemedim. Alper Başkan bu konuda çok dertli. Bir dokun, bin ah işit.

Sohbet niteliğindeki söylediklerini yazabilir miyim dediğimde; İfadesi aynen şöyle oldu. “Tabi ki yazabilirsin, ben her platformda doğruları söylediğim gibi, İnegölspor içinde aynı şeyleri söylüyorum. Benim sokağa atılacak param yok. Kani Başkana diyorum ki, ‘Gidin inceleyin, Beşiktaş’mı , Galatasaray’mı, Fenerbahçe’mi, hatta Altınordu’mu. Bu insanlar ne yapıyor, nasıl bir sistem uyguluyor, inceleyin gelin. Bizde bu sistem üzerine yürüyüp başarıyı elde edelim. Ben futbolun teknik yönünden anlamam. Ben öyle demiyormuşum gibi, bana gelip diyorlar ki; ‘Başkanım çok iyi bir hoca bulduk, onunla sözleşme yapacağız. Ne dersiniz?’ Bende diyorum ki, ‘o işin teknik tarafı bilemem, siz iyi diyorsanız anlaşın’ Anlaşıyorlar, 6-7 maç sonra ‘Başkanım; biz bu hocayı göndereceğiz.’ Soruyorum; ‘Hayırdır hani hoca iyi idi.’ Diyorlar ki, ‘bizim sistemimize uymadı.’ Bu ne lahana, ne pehiz!  Soruyorum size, Liglerde kaç takım var, 4 hocayla sezon kapatmış. 5 takım varsa biri biziz. Bunca emeğe, bunca harcanan paraya yazık değil mi.? Ben her zaman İnegölspor'un yanındayım, yeter ki, doğru yönetilsin. doğru transferler yapılsın. İnegölspor geçen seneki sezonda bulunduğu yeri hak etmiyor.’ İnegölspor'a bu hafta deplasmanda oynayacağı Ankaraspor maçında, başarılı olmasını dileyerek söyleşimize son verdik. Bende Başkanın bu sözlerine ve dileklerine katılıyor. Saygılar sunuyorum.