www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BELEDİYEDEKİ HESAP MAHALLEYE UYMADI

BELEDİYEDEKİ HESAP MAHALLEYE UYMADI


Huzur ve Akhisar yakın zamanda köyden, mahalle statüsüne dönüştürülerek İnegöl’e dahil edilmişti. Mahalle olduktan sonra İnegöl Belediyesi’nin hizmetleri ile tanışan bu iki yeni mahalle sakinleri, halinden oldukça memnundular. Zira çöpler belediye tarafından toplanıyor, belediyenin halk otobüsleri İnegöl’ün en ücra noktasına kadar kendilerini taşıyor, yollar, kaldırımlar ve parklar yapılıyordu.

 

Yapılan hizmetlerle her şey güllük gülistanlık iken, ani bastıran sağanak yağmur, tüm güzel hizmetlerin büyüsünü bozuverdi.

 

Ev ve işyerleri sağanak yağış nedeniyle sularla doldu. Bu manzara belki Türkiye’nin birçok yerinde olabiliyor, ama şu bir vaka ki, bu iki mahallenin alt yapısı sorunlu ve elden geçmeliydi. Yani parktan, asfalttan ve kaldırımdan önce, alt yapı sorununun çözülmesi gerekiyordu.

 

Ama İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sanırım alt yapı yerine üst yapıya hizmet etmenin daha cazip olacağını ve kısa vadede oya dönüşeceğini hesap etti ve tercihini üst yapıdan yana kullandı. Ama Belediyedeki hesap, Huzur Mahallesine uymadı.

 

Gelinen noktada mahalle sakinleri, iki ay içerisinde iki kez bastıran sağanak yağmurla birlikte mağdur oldu.  Son sağanak yağış neticesinde birçok mahalle sakini beyaz eşyasını, mobilyasını kaybetti. Hatta bir kişi su baskını nedeniyle elektrik akımına kapılarak, neredeyse canından oluyordu.

 

Ancak yaşananlardan ötürü tüm suçu İnegöl Belediyesine yüklemekte yanlış olur diye düşünüyorum.

 

Özellikle Huzur Mahallesinde geçmiş siyasetçilerin göz yummasıyla birçok kaçak yapı inşa edildi. Alt yapısız ve ruhsatsız bu inşaatlara, daha sonra iş başına gelen siyasilerde oy kaygısıyla göz yumdu ve şuan Huzur Mahallesinde onlarca ruhsatsız yapının olduğu söyleniyor. Bu yapıların ruhsat işleri öylesine arap saçına dönmüş ki, kimin nasıl çözeceği de belirsiz. Bu sebeple de bir gün büyük bir kavganın çıkacağından, silahların patlayacağından ve birilerinin canından olacağından endişe ediyorum.

 

Son tahlilde Huzur ve Akhisar mahalleliler umutsuzluğa kapılmasınlar. 2014 yılı itibari ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacağız ve tüm alt yapı sorunları bir şekilde çözüme kavuşacak.  Kısa vadede ise yapılacak tek bir şey var. O da Allah’a bir daha sağanak yağmur yağdırmaması için bol bol dua edilecek.

 

YENİCELİLERİN SU SORUNUNA ÇÖZÜM BULDUM

 

Son yerel seçimlerde AK Parti’nin elinden belediyeyi kazanan MHP’li Hasan Aksu, kısa sürede Yenice’ye birçok hizmeti kazandırmasını bildi. Yeniceliler beldelerine yapılan hizmetlerden oldukça memnunlar. Ancak ne yapılan asfaltlar ve kaldırımlar, ne parklar ve ulaşım araçlarının yenilenmesi, ne de spor tesisleri, ana ihtiyaçlarda sorunlar yaşandığında bir anlam ifade etmiyor.

 

Bu ana ihtiyaçların başında ise su geliyor.  Zira Yenice Beldesinde su sorunu şuan had safhada. Özellikle yaz aylarında suların yetmemesi nedeniyle suların sık sık kesilmesi, Yenice halkını canından bezdirmiş durumda. Suların sık sık kesilmesinden yakınan Yeniceliler, sularının Uludağ Gazoz fabrikasına satıldığı gerekçesiyle yetmediğini düşünüyor.

 

Yeniceliler, su sorunun yıllardır var olduğunu ileri sürerek, topu aslında belediyeye değil, geçmiş hükümetlere ve mevcut iktidara atıyor.

 

Düşünün! dört tarafı sularla çevrili bir beldede halk içmeye su bulamıyor. Ama ben Yeniceliler’in eniştesiyim, onların susuz kalmasına gönlüm razı olmaz. Bu yüzden onlara bir çözüm yolu buldum. Kraliçe Marie Antoinette’nin “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” sözünden yola çıkarak, su bulamayan Yenicelilere gazoz içmelerini tavsiye ediyorum.