www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BELEDİYENİN YAPMASI GEREKEN

BELEDİYENİN YAPMASI GEREKEN


Bursa`ya merkez ilçe olan İnegöl`de 8 aydır hiç bir şey iyi gitmiyor. 30 Mart öncesi de elbet İnegöl`de sorunlar, aksayan işler vardı. Ama taş yerinde ağırdır misali, sorunlar yerinde tespit edilir ve bir şekilde çözüme kavuşturulurdu.

Bütünşehir yasası İnegöl Belediyesi`nin elini kolunu bağladığı gibi, kapanıp mahalle olan beldelerde ise işler daha da arapsaçı.

Mahalle olan beldelerde telefonla, ya da bir koşu gidip belediyeye sorununu ileten belde sakinleri, şimdi müracaat edeceği mercii bilmediği gibi, sorunun çözümü için ise günlerce beklemek zorunda kalıyor.

Her gün bir başka mahallede yaşanan sorunların muhatabı büyükşehir belediyesi olmasına karşın, vatandaşlar sorunların çözümü için İnegöl Belediyesi`ni arıyor, çözülmeyince de sitemini belediye yetkililerine yapıyor.

Ben iyi hatırlıyorum rahmetli Hikmet Şahin, Refah Partisinden belediye başkanı seçildiği yıllarda elektrikler kesildiğinde, sorumlu TEDAŞ olmasına rağmen vatandaşlar bu durumdan belediyeyi sorumlu tutar ve rahmetli Şahin`i eleştirirdi.

Peki ya şimdi. Şimdinin dünden farkı yok. 8 ay öncesine kadar her türlü sorunda İnegöl Belediyesi`ni arayan vatandaşlar, şimdi de herhangi bir sorunla karşılaştıklarında yine İnegöl Belediyesi`ni aradığını zannediyor, sorun çözülmediğinde de faturayı Başkan Aktaş`a çıkarmaya kalkışıyor.

Sözün özü İnegöl Belediyesi ve başkan Aktaş,  büyükşehir yasasıyla gelirlerini ve yetkilerini kaybetmekle kalmadı, yaşanan olumsuzlukların sıkıntısını da yaşamaya devam ediyor.

Bu konuda İnegöl Belediyesi vatandaşlara kendi sorumluluk alanlarını ve büyükşehir belediyesinin yetkili olduğu birimleri bir şekilde izah edebilir. 

Yoksa Başkan Aktaş daha uzun yıllar büyükşehir`in yapamadıklarından sorumlu tutulur ve vatandaşlara hesap verir.