www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BEN GURUR DUYMUYORUM

.


 

AK Parti İlçe teşkilatının düzenlediği Danışma Meclis toplantısının bu ayki gündemi 15 Temmuz olmuş. Evet, önemli bir gündem, Türkiye 15 Temmuz gecesi önemli bir badire atlattı. Hainler devletimizi ve milletimizi yok etmeye yönelik darbe girişiminde bulundu. Çok şükür ki rabbimiz buna müsaade etmedi ve yüce milletimiz, vatansever güvenlik güçlerimiz ile birlikte bu hainlerin darbe girişimini bastırdı.

Tabi bu toplantıda sadece 15 Temmuz Darbesi konuşulmadı. Örneğin Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl´e yapılan ve yapılmakta olan projelerden söz etmiş ve sonuna da İnegölle gurur duyduğunu ilave etmiş.

İnegöl sanırım,  Belediye Başkanlığı makamından çok farklı görünüyor. Zannedersiniz herşey süt liman? Hani yol, çöp, ulaşım, trafik, otopark konusu değil, sadece su meselesi bile başlı başına İnegöl´den yaka silkmeye yetiyor.

Ya insan doğduğu, yaşadığı ve ölüp gömüleceği şehirden yaka silkermi. Silker tabi?

Niye mi?

Arkadaş, insanlar Pazar günü evlerinde keyif yapacaklar, ancak en önemli ihtiyacı olan su maalesef yok. Neden yok tabiki iş bilmez, önlem almaz, yatırımları zamanında yapmaz yöneticiler yüzünden.

Düşünün adam sabah 11 de uyanmış, tuvalete girmiş suyun kesildiğinden haberi yok, çeşmeyi bir açıyor şırıl şırıl su sesi yerine, tısss diye boru sesi geliyor.

Tabi şok! Hanım sular kesik, çabuk bana su getir.  Hele evde yedek su yoksa ve yüksek katta ikamet ediliyorsanız ve de markette uzaksa artık yarım saat tuvalette bekle dur. Birde ishal filan iseniz hapı yuttunuz, 10 litre damacana su bile yetmez.

Dedim ya, su en önemli ihtiyaç. Sadece tuvalet için lazım değil, abdest alacaksın lazım, yemek yapacaksın lazım,  çay demleyeceksin, duşa gireceksin, çamaşır bulaşık yıkayacaksın lazım. Öyle taşıma suyla mutlu olunmuyor Sayın Başkan?

Dört tarafı sularla çevrili ilçemiz yatırımcılar için cennet iken, yaşayanlar için cehennem olmaya başladıysa birilerinin artık bu duruma bir dur demesinin vakti gelmiştir.

Yatrımcı gelip İnegöl´ün bir köşesine su fabrikası kurarak para kazanırken, İnegöl halkı afedersiniz kı...nı yıkmaya su bulamıyorsa bu duruma birilerinin ses vermesinin vakti gelmiştir.

İki yıl öncesine kadar 2 ayda bir gelen su faturasına 25 lira öderken, şimdilerde her ay 60-70 lira ödüyorsak, evet artık birilerinin ayağa kalkma zamanı gelmiştir.

Ha bu arada, İnegöl´den şikâyetçiyiz diye de sakın bizi yine Keles´e göndermeye kalkma, Koca İnegöl Keles´e gidecek değil, ama siz gidebilirsiniz bizce hiç mahsuru yok