www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


BENDEN SÖYLEMESİ


Ak Parti Bursa´da Milletvekili Hakan Çavuşoğlu´nun Başbakan Yardımcısı olmasıyla başlayan değişim ve dönüşüm süreci, Ayhan Salman´ın İl başkanlığına atanmasıyla daha da farklı bir boyut kazanmıştı. Hele Recep Altepe´nin görevinden istifa edip yerine Alinur Aktaş´ın getirilmesi, Bursa siyasetinde taşları adeta yerinden oynattı dengeleri alt üstü etti.

Bu değişim ve dönüşüm İnegöl penceresinden bakıldığında olumlu bir gelişme gibi görünse de, Bursa siyasetinde büyük bir şaşkınlığın yaşanmasına neden oldu.

Alinur Aktaş´ın göreve gelir gelmez, bütçeyi dizginleyecek (1. 200 bin´lik makam aracının iptali) bazı radikalkararlar alması seçmen nezdinde olumlu karşılansa da, Aktaş´ı tanıyan çevre ve muhalefet, Aktaş´ın hamlelerini hiçte inandırıcı bulmadı.

Zira İnegöl´de 13 yıl belediye başkanlığı yapan Alinur Aktaş´ın, belediye bütçesini nasıl hoyratça tükettiğini ve nasıl gereksiz yatırımlara imza atarak heba ettiğini yakinen bilmekte idi.  Özellikle ilçemizde onca sorun varken, bedeli 70 milyon lirayı bulacak belediye sarayına kalkışması, Aktaş´ın en büyük hatalarından biri olarak tarihe geçmişti ki,  bir el onu tuttu ve kendisini ödüllendirircesine büyükşehir belediye başkanı yapıverdi.

Bursa´da Hakan Çavuşoğlu ile başlayıp Ayhan Salman ile devam eden değişim süreci, Alinur Aktaş´ın lehine bir gelişmeydi ve kendisi için uzak bir hayal olan büyükşehir başkanlığına tereyağından kıl çekercesine ulaşıverdi. Aktaş´ın level atlaması, İnegöl´deki siyasi gelişmelerin seyrini de bir anda değiştiriverdi.

Aktaş´tan boşalan koltuğa Alper Taban´ın oturması, beklenen seyri sülüğün bir işaretiydi. Alper Taban´ın belediye başkanı olmasına ilişkin beklentisi aslında 2019 seçimleri içindi. Ancak Bursa´daki değişim rüzgârı, Alper Taban´ı arzuladığı hedefe çok erken ulaştırdı. Taban´ı hiç ummadığı anda belediye başkanlığına taşıyan siyasi iradenin asıl amacı ise hiç şüphesiz 2019 seçimleri.

Bursa ve İnegöl´de belediye başkanlıklarına hedefledikleri isimleri taşıyan siyasi iradenin şimdiki hedefinde ise İnegöl ilçe başkanlığı var. Adem Demirel´in yeniden aday olmayacağı ilçe başkanlığına 6 isim talip oldu.  Temayül geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. Anti parantez, Adem Demirel, yeniden aday olmamasına gerekçe, başka hedeflerini gösterdi. Doğrudur.

Herkesin ortak görüşü olsa gerek Adem Demirel, İnegöl´de sevilen bir isim. Demirel´in önümüzdeki süreçteki en önemli hedefi, İnegöl Belediye Başkanlığı olsa gerek. 2014 seçimlerinde bu hedefine ulaşamayan Demirel´in, değişim ve dönüşüm sürecinin bu şekilde sürmesi halinde hedefine ulaşması zor bir ihtimal olarak gözüküyor, ama yinede zamanın kime ne getireceğini kestirmek mümkün değil.

Peki, AK Parti ilçe başkanı kim olacak derseniz, işte değişim ve dönüşüm sürecinin baş aktörlerinden olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve İl Başkanı Ayhan Salman´dan sonra aralarına katılan İl yöneticisi Bülent Temelli ve BŞB Başkanı Alinur Aktaş´ın planları arasında Mustafa Ersan´ı ilçe başkanı yapmak var.

Mustafa Ersan´ın ilçe başkanı olması halinde tüm taşlar yerli yerine oturmuş olacak.  Diğer ilçeleri bilemem ama, İnegöl´deki süreç Mustafa Ersan ve yönetiminin belirlenmesi ile tamamlanmış olacak.

Toparlayacak olursak, Bursa ve ilçelerinde yaşanan değişim ve dönüşüm kamuoyuna pek yansımada sancılı ve can sıkıcı sürüyor. Değişim ve dönüşümü, ?kol kırılır yen içinde kalır´ kabilinden sessiz sedasız izleyenlerin, yarın nasıl bir hamle yapacağını kestirmek mümkün değil, ama,  ?sessiz atın çiftesi pek olur´ derler, BENDEN SÖYLEMESİ?