Şerif Gürbaş


BENİ HİÇ BİR İRADE ENGELLEYEMEZ!

BENİ HİÇ BİR İRADE ENGELLEYEMEZ!


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 17-25 Aralık tarihlerini yolsuzlukla mücadele haftası ilan etmiş. MHP Bursa İl Başkanlığı da bu kapsamda 20 Aralık Cumartesi akşamı Bursa`da Merinos AKKM Orhangazi Salonu`nda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Semih Yalçın`ın katılımıyla bir konferans düzenleme kararı almış.

MHP il muhasibi tarafından ücreti ödenen toplantı salonu,  (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü Semih Pala tarafından son anda iptal edilmiş. Gerekçesi ise toplantının halka açık olması ya da halkın toplantıya davet edilmesi gibi absürt bir gerekçe ile...

Tabi bu durum MHP`lileri oldukça kızdırmış. Zira ücreti ödenmiş, tarihi belirlenmiş, halk davet edilmiş ama salonda yapılacak konferansın ucu iktidara dokunacağı anlaşılınca son anda salon sözleşmesi iptal edilmiş. MHP İl binasına ulaşan iptal faksı üzerine konuyu dün yapılan büyükşehir belediye meclisinde gündeme getiren MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, bir konuştu pir konuştu.

Konu ile ilgili mecliste MHP adına söz alan Toktaş, konferansın iptal edildiğini ve gerekçesini aktardıktan sonra 17 Aralık`ta gerçekleşen yolsuzluk operasyonunda adı geçen bakanların ismini zikretmeye başlayınca, AK Partili belediye meclis üyeleri önce masalara yumruk vurarak, ardından sert sözlerle MHP`li Toktaş`ı susturmaya çalıştılar.

AK Parti`li meclis üyelerini sakinleştirmeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Toktaş`ın üslubunu sertleştirmesinden sonra dayanamayarak,"Haddini bil" şeklinde bir çıkış yaptı. Altepe`nin bu çıkışına Hasan Toktaş`ta aynı mukabele ile cevap verince ortam iyice gerildi. 

Bütün tepkilere rağmen susmayan ve "benim burada konuşmamı hiç bir irade engelleyemez" diyen Toktaş, yolsuzluğa karıştığı iddia edilen bakanların adını telâffuz etmeye devam edince, bu kez meclis üyeleri kürsünün etrafını sardı.

Neredeyse yumrukların konuşacağı toplantı, son anda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin oturuma ara vermesiyle normale döndü. O ara MHP`li meclis üyeleri de toplantıyı terk etti.

Mecliste yaşananlar bugün medya geniş yer bulmuştur diye düşünüyorum. Şayet MHP`nin 20 Aralık tarihinde o konferansına izin verilmiş olsaydı, inanın bu derece geniş yankı bulmazdı diye düşünüyorum.

Zira konferansa o salonda izin verilmeme gerekçesi çok saçma. Konferanslar her daim halka açık yapılır. Kaldı ki o salonda Toktaş`ın dediği gibi birçok kez halka açık konferanslar yapıldı ve bundan sonra da yapılmaya devam edecek.

Konferansın yapılacağı salonun son anda iptal edilmesini MHP`liler çok güzel lehlerine çevirdiler. 17 Aralık kimisi için yolsuzluk, kimisi için hükümete darbe amaçlı olarak yorumlanıyor. Herkes fikrini bir şekilde dile getirecek. Özellikle siyasetçileri bu konuda susturmak mümkün değil.

AK Parti bu konuda stratejisini iyi belirlemeli, yasaklarla ve baskılarla ne siyasetçi, ne gazeteci nede halk susturulamaz.