www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Benim En’lerim!

.


Her yıl sonunda şehrin en başarılı kurumları, firmaları, sanayicileri, sporcuları, gazetecileri vs. yılın EN’leri olarak belirlenir ve kamuoyu ile paylaşılır.

Benim 17 yıllık gazetecilik hayatımda bu minvalde hiç kaleme aldığım yazım olmadı.  Bu yıl ilk kez bu konuda fikrimi ortaya koymak istedim.

Tabi başarılı olmak kadar, mütevazi olmak, dost olmak, samimi olmak, pozitif olmakta toplumda insanı ön plana çıkaran karakterlerden.

Bu nedenle sadece başarılı olanları değil, her hali ile güzel olanları da alkışlamak, tebrik ve takdir etmek icap eder. Tabi ismini yazdıklarım kadar yazamadığım öylesine güzel ve değerli kişiler ve dostlar var ki. Her biri için ayrı methiyeler yazabilirim. Fakat konu uzar da uzar. Bu nedenle kısa ve öz olsun gönüller hoş olsun, en azından bu yıl böyle olsun…

İŞTE BENİM EN’lerim

EN soğukkanlı siyasetçi: Ortam ve hadise gözetmeksizin soğukkanlılığını her daim korumasını bilen duruşu ve hitabeti ile vaziyete hakim olan İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman.

EN yapıcı siyasetçi:  İnegöl’ün sorunlarını ve çözümlerini video ve görsellerle istikrarlı bir şekilde gündeme taşıyan, zor şartlar altında bile teşkilatını diri tutmayı başaran Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu.

EN Aktif Siyasetçi: Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla İnegöl’ün sorunlarını sürekli olarak gündemde tutan DEVA Partisi İlçe Başkanı Ahmet Kani Erbay.

EN kibar siyasetçi: Vatandaşlara ve siyasi rakiplerine karşı nezaketini her daim korumasını bilen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban.

EN mütevazi siyasetçi: İnegöl’ün sorunlarını nezaketle dile getiren Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan.

EN girişimci işadamı:. Mobilya sektöründeki kurumsal başarısını, elektrikli otomotiv sektörüne yaptığı yatırımlarla perçinleyen Saloni Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek.

EN sempatik işadamı: Girdiği ortamlarda muhabetiyle keyif veren, sözünü kimseden esirgemeyen işadamı Hüseyin Özdemir.

EN güleç işadamı: Yüzü hep gülen, heyecanı, motivasyonu ve neşesi hiç eksilmeyen işadamı Hakan Özdemir.

EN koşturan bürokrat: İnegöl’e atanır atanmaz her kurum ve kuruluşu ziyaret eden ve yine her görüşten insana kapısını açan İlçe Kaymakamı Eren Arslan.

EN başarılı bürokrat: Son dönemde kurumu eleştiri yağmuruna tutulsada, motivasyonunu hiç kaybetmeden büyük bir özverili ile çalışan, özellikle pandemi döneminde geceli gündüzlü koşuşturan ve personeline moral veren, hep bir adım sonrasını ön görüp yaşanacak sorunların önlemini almasını bilen İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen.

ENmütevazi bürokrat:  Süpriz ziyaretleri ve samimi yaklaşımı ile alışılmadık bir başsavcı profili çizen İnegöl Cumhuriyet Başsavcsı Emre Tunay.

EN fedakar bürokratlar: Yetersiz personellerine rağmen suçlularla amansız mücadelesini sürdüren ilçemizdeki asayişin sağlanmasında geceli gündüzlü görev yapan İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ve Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Mağden.

EN halk tipi bürokrat: İnegöl’de herkesimden insanın rahatlıkla kapısını çalıp ulaşabileceği ve uzlaşabileceği, samimi ve mütevazi kişiliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru.

EN başarılı spor kulübü:  İnegöl’ün köklü kulüplerinden biri olan Orhaniyespor, bu sezon gösterdiği performans ile eski günlerine geri döndü. Orhaniye Mahallesi ve sporseverler takımını bu serüvende yalnız bırakmayarak büyük bir vefa örneği gösterdi.

EN başarılı spor adamı: İnegöl’ün değerli işadamlarını toplayan, takımını hem mali, hemde sportif başarıya ulaştıran, Orhaniyespor Kulübü Başkanı Tevfik Demirhan.

EN Başarılı STK ve Başkanı: Savaşların, felaketlerin, açlığın ve hastalıkların kol gezdiği dünyanın en ücra köşelerindeki mazlumların umudu olan İHH ve Başkanı İlhan Tatlı.

EN Karizmatik STK Başkanı: İnegöl’den her insanın diyolog kurabildiği, ekip ve istişare ruhuna önem veren, İnegöl’ü ve İnegöllüleri seven, her siyasi görüşten insanın partisinden aday göstermek isteyeceği İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ.

EN çok aranan STK Temsilcisi: İster tanısın, ister tanımasın işi düşenin işini gören İnegöl Devlet Hastanesi’nin ve sosyal medyanın popüler ve centilmen ismi Sağlık Sen Bursa ve İnegöl Şubeleri Basın Sözcüsü Hüseyin Aydın.

EN başarılı okul ve müdürü: Fabrika standartlarında ürün yapan ve satan, aynı zamanda mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştiren İnegöl Mobilya İç Mekan Tasarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Müdürü Şenol Yoğurtçu.

EN baba esnaf:  Doğal ve yerel yemekleriyle ve de özellikle kabak tatlılarıyla ünlenen, kapısına gelen garipleri doyuran, pandemi döneminde bir çok hastaya o meşhur çorbası ile şifa dağıtan Lokantacı Seydi Oktay.

EN çalışkan medya mensubu: İnegöl’ün en eski medya kuruluşu Süper Kanal Tv’yi tek başına evirip çeviren yılların eskitemediği haber muhabiri Seyfettin Aras.

EN bıkık gazeteci:  (Şerif Gürbaş)17 yılı devirdiğim medya sektöründe yaşadıklarım, duyduklarım, gördüklerim bende büyük hayal kırıklığı yarattı. Severek yaptığım, insanlara ve şehrime faydalı olmaya çalıştığım gazeteciliğin birilerinin adamı olmadan, yada mali açıdan güçlü olmadan yapılamayacağını anladım ve kanıksadım. Bu nedenle kendimi en bıkık gazeteci olarak belirledim.